Súťaž

Súťažte s Viasat History a novým seriálom Poslední vojnoví králi Európy

Súťaž s Viasat History
Skylink Live TV

Sledujte na Viasat History HD na Skylink Live TV Sledovať

Viasat History ponúka moderný pohľad na históriu v novom pojatí: kvalitne podložené snímkyprogramy v inteligentnom podaní najcharizmatickejších historikov, ktoré nútia diváka premýšľať. Napínavé príbehy podľa skutočnosti, pôsobivé rozprávanie... od života zhýčkaných kráľov až po boj otrokov za slobodu po najväčšie vojenské ťaženia v dejinách. Teraz Viasat Hitory prináša úplne nový seriál POSLEDNÍ VOJNOVÍ KRÁLI EURÓPY a spolu s ním tiež súťaž o lákavé ceny.

Čo vás čaká v seriáli POSLEDNÍ VOJNOVÍ KRÁLI EURÓPY?

Pred tisícimi rokmi bojoval Viking, Norman a Sas o slávu — trón jedného malého ostrova na okraji Európy. Počas jedného roka dvaja z nich zahynuli v boji a tretí bol víťazom… s bohatstvom a mocou, o akých sa mu ani nesnívalo. Na základe analýzy historických dokumentov odhaľujeme príbeh túžby po moci a majetku, príbeh boja za kultúru a vieru, príbeh o rodinných roztržkách a zradách, ktoré ovplyvnili chod európskych dejín.

Vojenský historik Dan Snow nás s televíznym štábom zavedie na miesta historických udalostí — do mesta Caen v Normandii, do Nórska, do Stamford Bridge v Yorkshire alebo francúzskeho Saint­Valery­Sur Somme, ale tiež do Hastingsu a Westminsterského opátstva. Vstúpime spolu s ním do sveta vikingských lodí a sekerami ozbrojených bojovníkov a budeme svedkami dôležitých experimentov, ktoré pomôžu objasniť, ako fungovalo zásobovanie a preprava armád, a predovšetkým aká bola ich výzbroj. Z črepín budeme skladať tento neobyčajný príbeh a oživíme historický svet plný násilia a dramatických udalostí.

Nenechajte si ujsť PREMIÉRU KAŽDÚ STREDU O 21.00 HOD na Viasat History.

Navštívte WEB seriálu a získajte viac informácií.

Vikingove2.jpg

A o čo súťažíme?

  • Stolová hra Hnefatafl - v dobách vikingov populárna stolová hra, bohužiaľ úplne zabudnutá. Radí sa medzi najstaršie a najznámejšie na svete. S podporpu archeologického bádania bola táto zabudnutá hra zrekonštruovaná a znova prebraná k životu a to presne v takej podobe, v akej bola známa pred tisíckami rokov po celom vikingskom svete.
  • Vreckové hodinky
  • Diár
Súťaž
Foto Viasat History

Kompletný magazín s množstvom ďalších článkov nájdete voľne k stiahnutiu na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC