Šport

Rok 2016 na Eurosporte

Eurosport

Počas 25 rokov svojej existencie sa stal Eurosport synonymom živého športového vysielania. Teraz pozýva Eurosport športových fanúšikov do novej kapitoly svojho vysielania pod značkou Discovery. Nová identita Eurosportu sa opiera o slogan, ktorý sa obracia práve k divákom: Fuel Your Passion (Rozpáľ svoju vášeň).

Svojim divákom bude Eurosport naďalej ponúkať úchvatné športové príbehy, neopakovateľné zážitky a súboje tých najlepších športovcov sveta. Na obrazovky Eurosportu sa vracajú olympijské hry – spoločnosť Discovery Communications získala od Medzinárodného olympijského výboru vysielacie práva na OH v rokoch 2018–2024. Dohoda sa týka aj Českej republiky. A čo bude Eurosport vysielať v roku 2016?

Cyklistika

Eurosportu sa právom hovorí „Domov cyklistiky“, to je informácia známa malým aj veľkým cyklistom. Eurosport bude tradične vysielať všetky tri Grand Tour, teda Giro d'Italia, Tour de France aj Vueltu. Všetky etapy bude Eurosport vysielať naživo, navyše pred každou etapou aj po nej sa diváci môžu tešiť na zaujímavé postrehy a analýzy slávnych osobností, napríklad Grega LeMonda, aj aktuálne rozhovory s hrdinami etáp tesne po dojazde. Eurosport ale vysiela ďalších viac než 40 pretekov, diváci uvidia nielen tradičné jarné klasiky vrátane Paríž – Roubaix a Miláno – San Remo, ale aj desiatky kratších etapových pretekov, napríklad Eneco Tour. Zoznam pretekov sa každým rokom rozširuje a s Eurosportom diváci zavítajú aj na preteky do krajín a miest, o ktorých by sme pred niekoľkými rokmi hovorili ako o cyklisticky exotických, napríklad do Číny, Azerbajdžanu, Malajzie alebo až na sever Nórska.

Motošport

Fanúšikovia motoristických športov uvidia rovnako ako v minulosti legendárne preteky 24 hodín Le Mans. Eurosport zachytí naživo každú minútu pretekov a po celý týždeň bude vysielať magazín „Le Mans 24 minutes“. Rovnako ako v minulých rokoch nebudú chýbať Majstrovstvá sveta cestovných automobilov a Majstrovstvá sveta superbikov.

Zimné športy

V roku 2016 nebudú chýbať živé prenosy najdôležitejších udalostí vo všetkých zimných športoch. Eurosport tradične vysiela kompletné programy svetových pohárov v alpskom lyžovaní, biatlone, behu na lyžiach, skokoch na lyžiach, severskej kombinácii, jazde na saniach, snowboardingu i akrobatickom lyžovaní. Navyše majstrovstvá sveta v biatlone, krasokorčuľovaní, jazde na saniach, rýchlokorčuľovaní, letoch na lyžiach.

Futbal

Široké zastúpenie bude mať na Eurosporte aj futbal. Najväčším ťahákom je najnavštevovanejšia liga sveta – Bundesliga. Bayern, Dortmund, Leverkusen, Schalke, Mönchengladbach, HSV a ďalšie. Každý hrací týždeň vysiela Eurosport 5 zápasov Bundesligy. Na Eurosport Playeri bude navyše kompletný program každého kola. Na programe Eurosportu je aj severoamerická Major League Soccer, ktorú zaplavili európske a juhoamerické hviezdy – Gerrard, Lampard, Pirlo, Drogba, Villa, Kaká. Od marca do decembra vysiela Eurosport všetky kolá základnej časti a kompletný program play-off. V pondelok a vo štvrtok sú na programe populárne magazíny Eurogoals a Worldgoals – zostrihy najlepších gólov, ligové súťaže v Európe aj v Južnej a Severnej Amerike, zaujímavé dokumenty o najlepších tímoch i hráčoch.

Tenis

Eurosport bude športovým fanúšikom naďalej sprostredkovávať tenisové grandslamy – Australian Open, French Open a US Open. Bývalá svetová jednotka Mats Wilander bude analyzovať najväčšie zápasy v tradičnom magazíne „Game, Set and Mats“ a pripraví rozhovory s tenisovými hviezdami.Kouč Sereny Williamsovej Patrick Mouratoglou vtiahne divákov do taktických a technických zákutí tenisu v magazíne „The Coach“. Internetový prehrávač Eurosport Player navyše ponúkne rozsiahle vysielanie zo všetkých kurtov, čím sa podstatne zvyšuje možnosť sledovať slovenských tenistov a tenistky. Okrem ponuky grandslamových turnajov vysiela Eurosport ďalších 10 tenisových turnajov.

Atletika

Eurosport bude v roku 2016 vysielať atletické a plavecké šampionáty: ME v atletike, MS v halovej atletike, ME v plaveckých športoch a MS v plávaní v krátkom bazéne. Okrem toho šampionáty v kanoistike aj veslovaní: ME vo vodnom slalome, ME v rýchlostnej kanoistike a ME vo veslovaní.
 
Šport
Foto Profimedia

Kompletný magazín s množstvom ďalších článkov nájdete voľne k stiahnutiu na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC