Šport

Kateřina Siniaková pozýva divákov na US Open

Kateřina Siniaková

Viac ako 20 hodín živého tenisového vysielania denne ponúkne Eurosport z posledného grandslamu sezóny US Open. Na oboch svojich staniciach – Eurosport 1 HD a Eurosport 2 HD – bude US Open vysielať od 29. augusta do 11. septembra.

Každý deň predstaví Eurosport nielen skvelé športové výkony, ale aj analýzy a rozhovory tenisového experta Eurosportu Matsa Wilandera. Eurosport bude vysielať zápasy z centrálneho kurtu Arthura Ashea, ale aj z mnohých ďalších kurtov. Aby bol divácky zážitok čo najlepší a najširší, zvolil Eurosport pre vysielanie z centrálneho kurtu tradičný flexibilný prístup s aktuálnymi vstupmi, ktoré divákov zavedú NAŽIVO tam, kde je práve situácia najhorúcejšia, teda za kľúčovými momentmi. Vysielanie Eurosportu štartuje 29. augusta o 17. hodine živým prenosom na Eurosporte 2 HD a o 18. hodine na Eurosporte 1 HD. Ešte pred štartom si môžu tenisoví fanúšikovia vychutnať zostrih toho najlepšieho, čo priniesol vlaňajší ročník aj tohtoročné grandslamy Australian Open a French Open. Naši komentátori sa na US Open každoročne tešia – okrem iného aj na zápasy v rámci takzvanej night session a atmosféru, ktorú dokážu diváci počas nočných duelov urobiť.

Rozhovor s Kateřinou Siniakovou

Pred US Open sme sa rozprávali s talentovanou českou tenistkou Kateřinou Siniakovou. Rodáčka z Hradca Králové (20 rokov) je na 75. mieste rebríčka WTA a piata medzi českými tenistkami. Na US Open bude štartovať v hlavnej súťaži druhýkrát.

US Open ste zažili už v juniorke a vyhrali ste s Barborou Krejčíkovou štvorhru. Aká je atmosféra na US Open?

Na US Open som štartovala už niekoľkokrát a atmosféra je vždy super. Aj z toho dôvodu, že fanúšikovia v USA berú tenis predovšetkým ako zábavu. Rada sa tam vraciam, veľmi sa na US Open teším.

Mali ste príležitosť zažiť na US Open vyhecované night session?

To som ešte nemala. Ani ako hráčka, ani ako diváčka. Medzi tenistkami sa o night session nič mimoriadne nerozpráva, ale predsa len to bude niečo zvláštne, s tou nočnou atmosférou.

Tenisový život znamená letisko – hotel – kurt – hotel – letisko atď. Mali ste možnosť spoznať bližšie New York?

V New Yorku som bola už viackrát, príležitostí teda bolo viac, prejsť sa, vidieť turistické miesta, bola som sa pozrieť napríklad aj na Sochu slobody. New York sa mi páči.

S kým budete hrať štvorhru na US Open tento rok? Mihli sa Vám hlavou myšlienky na titul?

Budem hrať s Bárou Krejčíkovou. Tie myšlienky na titul… hráčka vždy myslí na najvyššie priečky.

Mats Wilander je už niekoľko rokov tenisovým expertom Eurosportu. V prípade nejakého väčšieho víťazstva na US Open môžete byť hosťom jeho show Game, Set and Mats…

Mats je veľmi známa osobnosť. Párkrát som ho stretla, ale osobne sa nepoznáme. V televízii som niekoľkokrát jeho reláciu Game, Set and Mats videla, ak by som bola pozvaná, určite rada pôjdem.

Ktorú súperku by ste brali do prvého kola?

To neriešim, aj keď Serenu Williamsovú by som do prvého kola nechcela, to by nebol dobrý žreb.

Na ktorý zápas, na ktoré víťazstvo by ste si spomenuli, ktoré Vás prvé napadne?

Zápas proti Petkovicovej vlani na tráve v Birminghame. Porazila som hráčku z Top 20 a bolo to moje asi najcennejšie víťazstvo. Navyše veľmi tesné, vyhrala som v tie-breaku v treťom sete, veľmi si to víťazstvo vážim, bol to pre mňa taký superzápas.

Dvojhra má u Vás nepochybne prednosť, ale… aké to je – v porovnaní s dvojhrou – nastupovať s kolegyňou, kamarátkou, hrať jednoducho tímovo?

Baví ma hrať tímovo, možno je to trochu jednoduchšie na psychiku, pretože sme na všetko dve. Rozhodne hrám štvorhru rada.

Aká je slečna Siniaková, keď nehrá tenis? Ako často sa stihnete vrátiť domov do Hradca Králové? Boli ste na krásne zrekonštruovanej Bielej veži na Veľkom námestí?

Rovnaká, ako keď tenis hrá. Keď mám voľno, som rada s rodinou, užívam si chvíľ, kedy môžem byť doma, občas zájdem niekam s kamarátkami, do kina, do kaviarne. Čím častejšie sa domov môžem vrátiť, tým som radšej. Na Bielej veži som ale ako jediná z rodiny ešte nebola. A asi to v priebehu niekoľkých dní, ktoré teraz trávim doma pred odletom na americké turnaje, zase nestihnem. Škoda, keď je pekné počasie, musí to byť krásny výhľad.

O akom mieste na svetovom rebríčku snívate?

Určite o prvom na svete, verím, že na to mám, takže na sebe budem pracovať ďalej a ďalej, aby to tak nakoniec bolo.

Čo Vám tenis dal a čo vzal?

Vďaka tenisu mám fajn život, môžem cestovať, pozrieť sa do ďalekých miest, hrozne si tú príležitosť a taký život vážim. Najhoršie – ak sa to tak dá povedať – je na tenise to, koľko berie času. Veľa času. Takže sú veci, ktoré nestíham.
 
Viac nájdete v tabletovom magazínu, ktorý je dostupný pre iOS a Android, alebo pre PC.

US Open

Šport
Foto Profimedia.cz
pondelok 29. 8.

Kompletný magazín s množstvom ďalších článkov nájdete voľne k stiahnutiu na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC