Šport

Januárové športové tipy na Nova Sport

Rugby

Florbalová liga, anglický FA Cup či rugbyová súťaž Capital One Cup v januári na NOVA Sport.

Aj v novom roku sa diváci prémiových športových staníc NOVA Sport 1 a NOVA Sport 2 môžu tešiť na atraktívny program. Hneď druhého januára budeme poznať víťaza najprestížnejšieho šípkového turnaja roka. Majstrovstvá sveta, ktoré sa hrajú od polovice decembra, vyvrcholia na začiatku januára a pondelkové finále bude klincom uplynulej sezóny. Podarí sa Garymu Andresonovi zavŕšiť nevídaný zlatý hetrik a posadí sa na pomyselný trón svetového šampióna už tretíkrát po sebe, alebo sa titul vráti k fenoménu posledných sezón Michaelovi van Gerwenovi? To je otázka, na ktorú budeme poznať odpoveď už prvý januárový pondelok. Priamy prenos finále bude k videniu na NOVA Sport 2.   

Florbal

Novinkou na obrazovkách NOVA Sport sú priame prenosy najlepšej florbalovej ligy sveta. Švédsko je považované za kolísku florbalu aj z toho dôvodu sa v krajine troch koruniek hrá najlepší svetový florbal. Prebiehajúca Svenska Superligan neponúka len elitu z celého sveta, ale aj slušné množstvo českých hráčov, ktorí si vybojovali miesto v tejto prestížnej súťaži.

Futbal

Ako celý rok aj v januári je pre všetkých fanúšikov futbalu pripravený bohatý program. Od 6. do 8. januára bude prebiehať najzaujímavejšia časť najstaršej ligovej súťaže sveta. Anglický FA Cup totiž odštartuje tretie kolo, ktoré každoročne ponúka tie najprekvapivejšie zápasy. Do hry totiž vstupujú tímy z Premier League, ktoré sa stretnú s papierovo oveľa slabšími celkami. Každoročne je tak možné vidieť prekvapivé zápasy, kedy elitné tímy tápu v zápasoch s outsidermi. Okrem FA Cupu vám ponúkneme tiež druhý anglický ligový pohár. Od 10. do 11. januára sa odohrá prvé semifinále EFL Cupu. K videniu budú zápasy Manchestru United s Hull City a Southamptonu s Liverpoolom, kde sú síce jednoznačne daní favoriti zápasu, ale vopred nie je rozhodne nič isté.

Hokej

Rovnako ako počas celej sezóny aj v januári ponúknu oba športové kanály až 15 prenosov týždenne z najlepšej hokejovej ligy NHL. Okrem bežných zápasov, v ktorých budú k videniu tie najväčšie zámorské hviezdy aj českí a slovenskí hráči, je január špeciálny. Prvý januárový pondelok sa totiž uskutoční dnes už tradičné NHL Winter Classic, stretnutie, ktoré proti sebe tentoraz zvedie St. Louis Blues a Chicago Blackhawks. Znovu tak tímy nebudú bojovať iba so súperom, ale aj s rozmarmi počasia.

Basketbal

Rovnako ako NHL ďalej pokračuje vo svojej sezóne aj NBA. Tohtoročná sezóna je pre českého diváka špeciálna vďaka účasti Tomáša Satoranského, ktorý ako štvrtý Čech v histórii bojuje o minúty v najprestížnejšej basketbalovej lige sveta. V drese Washingtonu Wizards zatiaľ zbiera cenné skúsenosti a rozhodne zatiaľ nie je len do počtu.

Rugby a zápasy

Aj na začiatku nového roka ponúknu športové kanály NOVA Sport 1 a 2 prenosy z prestížnych európskych rugbyových súťaží, ako sú Capital One Cup, Challenge Cup, Guinness Pro alebo Aviva Premiership Rugby, ale tiež galavečery zápasov v zmiešaných bojových umeniach UFC. Rovnako ako počas celého roka sa bude aj v januári rozhodne na čo pozerať!
Viac nájdete v tabletovom magazínu, ktorý je dostupný pre iOS a Android, alebo pre PC.

Športový január na Nova Sport

Šport
Foto Nova Sport
nedeľa 1. 1.

Kompletný magazín s množstvom ďalších článkov nájdete voľne k stiahnutiu na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC