Rozhovor s herečkou Sandrou Novákovou

Sandra Nováková pôjde na Banánoch!

Rozhovor s českou herečkou Sandrou Novákovou

Herečka Sandra Nováková bude excelovať v novom seriáli Banáni, ktorý uvidia diváci prima+ už od 18. októbra. Krásna herečka je v seriáli vďaka vizážistkám takmer na nepoznanie a kvôli nakrúcaniu musela prísť o svoju krásu. Na Banánoch sa navyše stretla so svojím manželom Vojtěchom Moravcom, ktorý seriál režíroval a na nakrúcaní jej radosť robil aj syn.

Sandra, natáčanie nového seriálu Banáni vyžadovalo pre Vašu postavu Šárky špeciálny kostým aj make-up, ako sa v tom cítite?

Musím povedať, že sa v tom cítim napodiv relatívne dobre, ostatní kolegovia už si na mňa zvykli a tak veľmi sa ma neštítia, moje dieťa teda trochu problém malo, a keď prišlo k nám na natáčanie, trochu sa ma bálo a nechcelo mi dávať pusu, ale môj muž ma už aj objíma, takže je to fajn.

Oproti tým úlohám, kde ste krásne upravená, je to veľké opustenie komfortnej zóny?

Mňa to naopak baví, ako herečku ma baví každá výzva. Ja to skrátka milujem, som rada, keď môžem byť zakaždým v tej danej úlohe iná. A musím teda vzdať hold maskérkam a kostymérkam, pretože sa im to veľmi podarilo a tá zmena je veľká. Pre hercov je potom jednoduchšie postavu hrať, keď ho maskéri zmenia, pretože tak sa lepšie do tej danej roly vžije.

Ste rada, že sa bude seriál Banáni vysielať na prima+, teda na online platforme?

Je to skvelé, pretože tam si človek môže dovoliť trochu viac. Nás ten seriál naozaj veľmi baví, je to úplne niečo iné, než čo tu doteraz bolo, je to oveľa odvážnejšie. Navyše na pľaci bola obrovská zábava, napokon zábava bola už pri čítaní scenára a realizácia tomu odpovedá. Myslím, že diváci sa majú na čo tešiť.

Seriál Banáni je o drogách, máte aj Vy nejakú závislosť?

To je ťažká otázka, ale asi som najviac závislá na rodine, na mojom dieťati a na manželovi. My sme naozaj takí závisláci, skutočne bez seba nedokážeme byť, a preto sme vďační za každú príležitosť, keď spolu môžeme hoci aj pracovať.

… ako herečku ma baví každá výzva. Ja to skrátka milujem, som rada, keď môžem byť zakaždým v tej danej úlohe iná.

Váš syn sa teda tiež chodí pozerať na natáčanie?

No jasne, keď točíme napríklad dvanásť hodín denne, tak je s nami napríklad na začiatku smeny, kým začne škôlka, a po skončení škôlky zase prichádza na natáčanie.

Seriál má hviezdne obsadenie, Josef Carda, Naďa Konvalinková, Cyril Dobrý, Ondřej Malý, aká je spolupráca s týmito hercami?

Spolupráca s nimi je skutočne skvelá. Sú to veľkí profíci a mňa veľmi baví, ako o rolách premýšľajú a ako sa vlastne do postáv vžijú. Ja mám napríklad veľmi podobne to, že z roly na pľaci veľmi nevychádzam, som skrátka taká veľmi sústredená. Pre mňa je inšpiratívne vidieť týchto kolegov v práci.

Prečo by sa diváci mali na seriál Banáni pozerať?

Fantastická je podľa mňa komediálna stránka celého seriálu, ja som sa naozaj bavila už pri čítaní scenára a myslím, že tam je naozaj veľký rad humorných situácií.

Čo bola prvá vec, kvôli ktorej ste na prijatie roly kývli?

Tak rozhodne to bol opis Šárky, pretože doteraz som naozaj ešte takú postavu nehrala. Je to taká pani, o ktorej by som povedala, že už má všetko za sebou, rezignovala na svoj život a na akúkoľvek budúcnosť. Pre seba už neočakáva absolútne nič, ale zároveň má deti, ktoré úplne miluje a pre nich by urobila všetko. A keď sa teda naskytne možnosť privyrobiť si niečo dealovaním drog, tak do toho ide práve kvôli svojim deťom. Nikdy to nerobí pre svoje blaho, iba pre blaho tých detí. A vlastne to robí stále ďalej, aj keď má už peňazí veľa, a má stále tie neumyté vlasy, šediny a príšerný účes a zanedbanú pleť.

Ako dlho trvá urobiť z krásnej Sandry neupravenú Šárku?

No, už sme to s kolegyňami v maskérni stiahli na cca 45 minút.

 


Banáni

Skupina Prima pokračuje v natáčaní úspešných seriálov a pre divákov chystá ďalšiu osviežujúcu novinku s unikátnym námetom. Nový seriál Banáni vychádza z reálnej kauzy, kedy bolo v jednom zo supermarketov v škatuliach s banánmi objavené veľké množstvo kokaínu.

Dej sa z veľkej časti odohráva v pohraničnom supermarkete, v ktorom preruší bežné predvianočné ráno šokujúci nález. Mladý skladník Jirka (Cyril Dobrý) objaví v banánoch z Kolumbie kontraband kokaínu stámiliónovej hodnoty. Aj napriek počiatočnej pochybnosti sa rozhodne začať drogy predávať, a to s pomocou šéfky skladu Šárky (Sandra Nováková) a člena ochranky Iggyho (Ondřej Malý).

Rozhovor
Foto TV Prima

Kompletný magazín s množstvom ďalších článkov nájdete voľne k stiahnutiu na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC