Rozhovor s Marianou Prachařovou

Herectvo ma bude vždy baviť

Herectvo ma bude vždy baviť

Už od detstva hrala vo filmoch a televíznych seriáloch. Veď Mariana Prachařová chtiac-nechtiac má herectvo v krvi. Dcéra Dany Batulkovej a Davida Prachařa sa ale rozhodla zmeniť umelecký odbor. Z filmového prostredia sa talentované dievča vrhlo do hudobnej branže. A darí sa jej. Naspievala už niekoľko úspešných singlov a plánuje vydanie prvého albumu.

V aký moment sa to vo Vás zlomilo, že ste sa rozhodli stať z herečky speváčkou?

Nie je to úplne tak, že by som herectvo vzdala alebo ho nechcela robiť, ale nejako prirodzene prišlo to, že sa spev stal vecou, ktorá ma začala baviť a napĺňať. Dlhšie som nikde nehrala, tak som sa teraz začala viac venovať spevu. Zistila som, že sa v tom cítim možno o trošku lepšie a istejšie. Herectvo je ale vec, ktorá ma bude baviť vždy.

Nemali ste strach vydať sa touto cestou a ísť robiť hudbu?

Nemala. Samozrejme o tom pochybujem každý deň a často si hovorím, prečo som si radšej nevybrala niečo menej náročné a istejšie, ale odmala som smerovala skôr k tej umeleckej ceste, takže som rada, že to môžem teraz robiť. Kto vie, čo bude za pár rokov, ale teraz je to rozhodne to, čo robiť chcem, ak to pôjde.

Neodradzovala Vás od toho kroku Vaša mama či otec, ktorí sú obaja skvelí herci?

Vôbec. Oni moc nechceli, aby sme s bratom išli študovať herectvo. Keď ale zistili, že to chceme obaja robiť, tak nás v tom začali naopak podporovať, aj keď vedia, že tieto brandže, ako herectvo, tak aj spev, nie sú úplne jednoduché.

Ako na to reagoval Váš brat Jakub, ktorý je aj hudobník, aj herec?

Dobre. Je to človek, s ktorým sa rada radím, posielam mu nové veci a chcem počuť jeho názor.

Som spoločenský človek a moc dlho sama nevydržím.

Nepremýšľali ste o tom, vymyslieť s Jakubom spoločný hudobný projekt alebo aspoň pre začiatok spolupracovať na jednom songu?

Táto otázka už padla, ale brat je taký vyťažený, že je celkom zázrak, keď sa niekedy stretneme pri rodinnom obede. Určite sa to ale nevylučuje a do budúcnosti by som s ním niečo hudobné určite chcela vymyslieť.

Aký máte umelecký sen?

Vydať vlastné CD a jazdiť po koncertoch. A zahrať si v nejakom filme.
Ste nervóznejšia pri hraní pred kamerou, alebo skôr pri spievaní pred publikom?
Skôr pri spievaní. Pri hraní má človek predsa len viac pokusov a je to vec, na ktorú som odmala zvyknutejšia. Spievať pred ľuďmi je pre mňa stále veľký stres, s ktorým sa snažím nejako pracovať.

Máte hudobný vzor alebo sa niekým rada inšpirujete?

Nemôžem povedať, že mám hudobný vzor, ale určite sú speváci, ktorí ma bavia, a podľa toho tiež volím hudbu, ktorú chcem robiť. Vždy mi bol vzorom Justin Bieber, teraz aj Dua Lipa, Anne-Marie alebo Ed Sheeran. Sú to veľké mená a ich hudba ma veľmi baví.

O čom najradšej spievate?

To je ťažké povedať. Teraz nedávno som v noci chytila pár nápadov a začala som písať české texty. Predtým sa na texte vždy podieľal Jirka Burian a bol v angličtine, teraz by som chcela urobiť pesničky v češtine a text by sa mal týkať mňa a toho, čo chcem povedať. Určite sa tam objaví aj nejaká tá láska. To jednoducho k životu veľmi patrí.

Čo teraz chystáte pre svojich fanúšikov?

Čo najviac novej hudby. Vydala som dva single Heart of Gold a Ghost in the Club, na oba som natočila aj videoklip a teraz sa chystám na hudbe zapracovať, takže dúfam, že sa je na čo tešiť.

Dlhší čas ste strávili sama v Amerike a priznali ste, že Vám to moc nesvedčilo. V septembri sa chystáte na Floridu. Opäť sama, alebo tentoraz už s niekým Vám blízkym?

S kamarátkou. Aj keď poletím sama, pretože ona už v USA je, potom ale budem celý čas s ňou. Sama už moc cestovať nechcem, aj keď musím povedať, že mi to dalo najviac. Možno si to ešte raz zopakujem, ale určite nie na tak dlho. Som spoločenský človek a moc dlho sama nevydržím.

Máte stylistu/ku, alebo sa obliekate sama podľa seba?

Moja kamarátka sa mi o to stará. Väčšinou sa obliekam sama, ale pokiaľ ide o väčšie vystúpenie alebo udalosť, tak sa radím s ňou. Predsa len tomu zas tak nerozumiem, aj keď ma móda baví.

Aké relácie najradšej sledujete v televízii?

Na televíziu sa pozerám veľmi málo, ale keď už, tak ma bavia seriály, hlavne historické. Rada sa ale pozerám aj na filmy alebo si pustím nejaký hudobný kanál a počúvam hudbu.


Mariana Prachařová (* 17. apríla 1994, herečka a speváčka)

Jej rodičmi sú herci Dana Batulková a David Prachař. Brat Jakub Prachař sa okrem herectva venuje aj muzike. Mariana už od detstva vystupovala pred kamerou. Objavila sa v populárnych televíznych seriáloch Horákovi, Comeback, Kriminálka Anděl alebo Policie Modrava. Teraz sa rozhodla vrhnúť na spevácku kariéru a vyhrala napríklad spevácku súťaž Coca-Cola souboj coverů. Natočila tri videoklipy a chystá sa vydať prvý album.

Rozhovor
Foto Kubo Krížo/Snapbacks.cz

Kompletný magazín s množstvom ďalších článkov nájdete voľne k stiahnutiu na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC