Pre deti

Veselé pirátske dobrodružstvá

Kapitán Jake a piráti z Krajiny Nekrajiny

O Krajine Nekrajine ste určite počuli, je to domov večne malého chlapca Petra Pana, ktorý vyzerá tak trochu ako škriatok. V kúzelnom svete prežíva nejedno dobrodružstvo, stretáva sa s vílami, k jeho najväčším kamarátkam patrí Cililing, ale aj s pirátmi, ktorým šéfuje kapitán hook.

Tentoraz sa však do rozprávkového sveta plného podivuhodných postáv vydáme bez malého Petra. Sprievodcom Krajinou Nekrajinou sa stane odvážny Jake, ktorý je nielen zdatným námorníkom, ale hlavne neúnavným hľadačom pokladov. A keď zasvätíte život výpravám za truhlicami zlata, môžete si byť istí, že na vás budú číhať najrôznejšie nástrahy a že rozhodne neuniknete stretnutiam s pirátmi. Jake a jeho kamaráti, Izzy, Cubby a papagáj Sully, sa preto veľmi skoro zoznámia so slávnym kapitánom Hookom.

Všetky ich dobrodružstvá sa odohrávajú dosť často na mori, preto má Jake loď, akú len tak neuvidíte. V jej útrobách sa totiž ukrýva množstvo vychytávok, ktoré by ste čakali skôr na palube kozmickej lode než u námorníkov. Zato kapitán Hook sa plaví na tradičnej plachetnici, a tak potrebuje mať so sebou vždy celú posádku ostrieľaných pirátov. Stretnutia Jakea s Hookom sú vždy napínavé, zároveň však aj veľmi zábavné. Hook je totiž pirát-popletaj, žiadny drsný vrah, a tak mu Jake dosť často dáva lekcie nielen v boji, ale aj v odvahe a vtipe. Ale svoj meč musí tasiť aj proti ďalším nepriateľom, napríklad proti ShiverJackovi alebo pirátskemu faraónovi.

Disney Channel prichádza so sympatickou a zábavnou aktualizáciou predovšetkým anglickej rozprávkovej klasiky. Nový animovaný seriál Kapitán Jake a piráti z Krajiny Nekrajiny bude baviť skôr menšie deti, aj keď musíme uznať, že citlivá animácia v štýle klasických disneyoviek a chytľavá hudba k obrazovkám pritiahnu pokojne aj dospelých. Konečne sa tak môžete tešiť na vydarený a inteligentný seriál nielen pre drobcov.

Viac nájdete v tabletovom magazínu, ktorý je dostupný pre iOS a Android, alebo pre PC.

Kapitán Jake a piráti z Krajiny Nekrajiny

Pre deti
Foto Disney Channel
nedeľa 29. 1.

Kompletný magazín s množstvom ďalších článkov nájdete voľne k stiahnutiu na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC