Pre deti

Staviteľ Bob – nezabudnuteľné Vianoce: Kamaráti z ostrovov

Staviteľ Bob: nezabudnuteľné Vianoce
Skylink Live TV

Sledujte na Minimax na Skylink Live TV Sledovať

Keď sa povie britská televízna tvorba pre deti, pravdepodobne nás ako prví napadnú Teletubbies. Za kanálom však vzniká ďaleko viac relácií, ktoré majú medzinárodný úspech.

Farebné príšery s anténami na hlavách vymysleli v BBC pre deti predškolského veku. Medzi rokmi 1997 a 2001 bolo natočených celkom 365 epizód, ktoré si našli divákov po celom svete. Seriál získal prestížnu cenu BAFTA aj napriek kritike, že mu chýba vzdelávací prínos, veď slovná zásoba Laa-Laa, Po, Dipsy a Tinky Winky leží zrejme pod jazykovými schopnosťami väčšiny publika seriálu. Niet divu, že sa stal častým cieľom paródií, napríklad dánskych Nazitübbies, čo žijú v protileteckom bunkri a čas si krátia pochodovaním. 
 
K svetovým úspechom britskej animácie deväťdesiatych a nultých rokov patria príbehy amatérskeho vynálezcu Wallacea a jeho psa Gromita, rovnako ako ich voľné pokračovanie Ovečka Shaun. Zatiaľ čo deti, ktoré vyrastali na medveďovi Paddingtonovi, sú už dávno rodičmi, dnešní malí diváci zbožňujú Lokomotívu Tomáša alebo Staviteľa Boba a jeho partiu hovoriacej stavebnej techniky. Rovnako veľkej obľube sa teší tiež ochotný poštár Pat, ktorý okrem roznášania listov rieši všemožné trable svojich spoluobčanov. Na jeseň prebehol našimi kinami prvý celovečerný film, v ktorom sa Pat aj so svojím kocúrom prihlási do hudobnej talentovej súťaže. Poštári sú medzitým nahradení robotmi, pokus o škrtanie pracovných miest sa ale nepríjemne zvrtne a Pat musí zachrániť nielen mestečko, ale celý svet.
 
Jeho kolega v štátnej službe požiarnik Sam deti nielen pobaví, ale naučí aj niečo o požiarnej ochrane, seriál napokon vymysleli dvaja hasiči vo výslužbe. Odohráva sa na waleskom vidieku a pôvodne bol tiež natočený vo waleštine. Od roku 1987 do dnešnej doby vzniklo celkom 167 epizód, ktoré sa vysielajú vo viac ako štyridsiatich krajinách sveta. Najnovšiu, deviatu sériu Požiarnika Sama môžete sledovať na kanáli Minimax, rovnako ako ďalšie obľúbené seriály pre menšie deti britskej proveniencie.

Staviteľ Bob: nezabudnuteľné Vianoce

Pre deti
Hodnotenie FDB 72.5 %
Foto Minimax

Réžia Sarah Ball

Dĺžka 63 min.

Minimax sobota 13. 12. Moj TV program Satelitná televízia: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Komplet, Mini, Multi, Premium a Smart Internetová televízia: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Kombi+ HBO, Mini, Multi, Premium a Smart

Kompletný magazín s množstvom ďalších článkov nájdete voľne k stiahnutiu na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC