Pre deti

Čary a kúzla v komunálnej politike

Bibi
Skylink Live TV

Sledujte na Minimax na Skylink Live TV Sledovať

Niektorí čarodejníci bojujú proti čiernej mágii, hrdinka nemeckého seriálu pre deti sa ale angažuje proti nesympatickému starostovi.

Bibi čiže Brigitte je trinásťročná dievčina s blond vlasmi stiahnutými do copu. Jej obľúbená farba je zelená a najradšej je zemiakovú kašu, zatiaľ čo vyložene neznáša polievku z pavúčích nožičiek, akú varí jej mama. Tá pritom len nechce, aby prastaré čarodejnícke recepty a tradície upadli do zabudnutia. Preto tiež každý rok na Filipojakubskú noc vylieta na svojej metle s menom Baldrián na čarodejnícky sabat.

Čarodejnícke „gény“ samozrejme zdedila aj Bibi, ktorá sa ešte len učí so svojimi schopnosťami žiť. Jej mama preto nastolila celý rad jasných pravidiel, ako že sa na metle nelieta domov oknom ani do školy, ani sa nečaruje v prípadoch, keď to nie je nevyhnutné. Predovšetkým posledné pravidlo ale Bibi pravidelne porušuje, hlavne keď ide o to, vykonať nejaké huncútstvo svojmu triednemu učiteľovi a riaditeľovi školy.

Za lepší svet

Hlavným cieľom malej komunálnej aktivistky je ale starosta Pressak, tučný grobian, ktorý rozhadzuje verejné peniaze, kade chodí. Napríklad si chce postaviť radnicu veľkú a zdobenú ako zámok, alebo sa vyhlásiť kráľom mesta, ostatne o občanoch hovorí ako o svojich poddaných. Uhladiť všetky konflikty a predísť predčasným voľbám ale vždy pomôže tiež okolnosť, že v hĺbke starostovho rozložitého tela napriek tomu bije dobré srdce.

Bibi má mladšieho bračeka, ktorý na jej schopnosti dosť žiarli. Tie sa totiž odovzdávajú len v ženskej línii, aj Bibin otec je teda len obyčajným smrteľníkom, ktorý by zo všetkého najradšej mal úplne normálnu rodinu. Toto želanie sa mu samozrejme nikdy nevyplní, takže čo chvíľa hrozí rozvodom, avšak len na oko, svoju ženu totiž hrozne miluje a na svoje dve čarodejnice je úprimne hrdý.

Toľko zápletka úspešnej nemeckej série rozhlasových hier, kníh, štyroch filmov a seriálu s postavou mladej čarodejnice Bibi Blocksberg v hlavnej úlohe. Prvý z jej príbehov vyšiel už v roku 1980 a pochádza z pera v Berlíne žijúcej Britky Elfie Donnelly. Tá je okrem iného tiež duchovnou matkou Benjamína Kvietka, ďalšej v nemeckojazyčných krajinách legendárnej detskej postavy.

Bibi Blocksberg

Pre deti
Foto DISNEY
Minimax pondelok 17. 8. Moj TV program Satelitná televízia: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Komplet, Mini, Multi, Premium a Smart Internetová televízia: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Kombi+ HBO, Mini, Multi, Premium a Smart

Kompletný magazín s množstvom ďalších článkov nájdete voľne k stiahnutiu na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC