Pre deti

Bláznivý podmorský svet

SpongeBob a Patrik

Hranatú žltú podmorskú hubku menom SpongeBob pozná dnes snáď každý. Táto veselá, naivná a dosť často celkom nešikovná postavička rozosmieva deti i dospelých po celom svete a vy ju môžete sledovať každý deň na detskom programe Nickelodeon.

Jeden z najobľúbenejších animovaných sitcomov má prekvapivo na svedomí podmorský biológ Stephen McDannell Hillengurg, ktorý chcel deťom priblížiť svet pod hladinou oceánu a jeho obyvateľov. Určite netušil, že sa z toho vykľuje taký populárny seriál, ktorý v USA beží už od roku 1999. SpongeBob bude teda onedlho oslavovať plnoletosť, avšak len „papierovo“.

Od svojho stvorenia sa totiž vôbec nezmenil – stále je to rovnaký popletaj, ktorý často chápe všetko doslova, a dostáva sa do najrôznejších šlamastík. Svet je pre neho jedno veľké ihrisko, kde sa predsa nemôže stať nič zlé. V skutočnom oceáne by SpongeBob neprežil ani deň, ale v Zátiší Bikín prežije vždy všetko. Hoci je to neuveriteľné, existuje ešte niekto naivnejší a hlúpejší než SpongeBob, jeho najlepší kamarát hviezdica Patrik. Ten k životu potrebuje vlastne len dve veci, jedlo a zábavu. Keď sa táto podarená dvojica do niečoho pustí, je takmer isté, že dôjde k nejakej katastrofe, ale čuduj sa svete, čo chlapci napáchajú, to vedia tiež vždy napraviť. Najťažšie to má s touto dvojicou SpongeBobov šéf, majiteľ reštaurácie Chrumkavý Krab, pán Krabs.

Okrem toho, že mu SpongeBob lezie pekne na nervy svojou snaživosťou, musí neustále vzdorovať malému, ale pekne prefíkanému Planktónovi, ktorý chce stoj čo stoj získať recept na obľúbený krabí hambáč. Proste s touto podarenou partičkou sa nemôžete nudiť. Deti SpongeBoba s Patrikom milujú, ale dospelým ich naivita nemusí pripadať až tak zábavná, preto je tu ešte depresívny a znudený Sépiák. Jeho cynické hlášky sú skvelé a hravý podmorský svet povyšujú z detskej zábavy na vtipný sitcom, ktorý si radi pustia aj rodičia.

Zaujímavosť: Jedna morská hubka, ktorá bola objavená v roku 2011, sa volá Spongiforma Squarepantsii podľa animovanej postavičky SpongeBob SquarePants.

Viac nájdete v tabletovom magazínu, ktorý je dostupný pre iOS a Android, alebo pre PC.

SpongeBob v šortkách

Pre deti
Foto Nickelodeon
štvrtok 1. 12.

Kompletný magazín s množstvom ďalších článkov nájdete voľne k stiahnutiu na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC