Pre deti

Angelina balerína: Deti chcú tancovať

Angelina balerína
Skylink Live TV

Sledujte na Minimax na Skylink Live TV Sledovať

Dievčatá aj chlapci radi tancujú, keď majú možnosť. Pre menšie deti je tanec dokonca veľmi dôležitou činnosťou, ktorá rozvíja ich pohybové a sociálne schopnosti.

 lavne malé deti majú pohyb doslova v popise práce. Dvíhaním všemožných predmetov a plazením či neskôr behaním zbierajú informácie o svojom okolí, ale hlavne sa učia ovládať svoje telo a spoznávať hranice svojich pohybových schopností. Skúsenosti tohto druhu sú zásadné aj pre rozumový a citový vývoj v ranom detstve.
 
Venovať sa s deťmi tancu sa preto hodí už od útleho veku. Ostatne postavte trojročné dieťa napríklad pred pódium, kde hrá živá hudba, a okamžite sa rozvlní do rytmu. Ak o tanec bude vykazovať veľký záujem, možno aj drobca prihlásiť do kurzu, v ktorom sa bude pohybovo rozvíjať s ďalšími deťmi a pod vedením skúsených lektorov. Tí s deťmi tiež hrajú náučné hry alebo spievajú pesničky. Súčasťou kurzu môže byť ale aj výučba hry na niektorý jednoduchší nástroj. Dieťa v školskom veku už dokáže pomenovať, ktorá hudba ho najviac baví a či sa chce venovať určitému štýlu tanca. Nech už ho priťahuje balet alebo moderné štýly, tanečné školy a kurzy nebýva problém navštíviť len na skúšku. Dieťa si tak môže urobiť presný obrázok o tom, v čom všetkom vysnívané tancovanie naozaj spočíva.
 
Vážnejší záujem o tanec v dieťati často prebudí hlboký zážitok, napríklad z živého vystúpenia. Inšpiráciu však môže nájsť aj na televíznej obrazovke, napríklad pri myške menom Angelina. Ušatá hrdinka hudobného filmu na motívy úspešnej knižnej predlohy sníva o tom, že sa stane slávnou balerínou. Prepracované postavy a dramatický príbeh pobaví aj staršie deti, najviac si ho ale užijú tie menšie, do veku šiestich či siedmich rokov. Angelina im ukáže, že môžu dosiahnuť čokoľvek, keď sa budú veľmi snažiť a spolupracovať s ostatnými.

Angelina balerína

Pre deti
Hodnotenie FDB 48.6 %
Foto Minimax

Réžia Roger McIntosh, Kitty Taylor

Dĺžka 15 min.

Minimax piatok 28. 11. Moj TV program Satelitná televízia: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Komplet, Mini, Multi, Premium a Smart Internetová televízia: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Kombi+ HBO, Mini, Multi, Premium a Smart

Kompletný magazín s množstvom ďalších článkov nájdete voľne k stiahnutiu na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC