Hudba a lifestyle

Z country princeznej megahviezdou

Taylor Swift

Taylor Swift mala nakročené k tomu, aby po celý život vystupovala s gitarou v ruke, kučerami na hlave a nevinnými country pesničkami o prvej láske. Lenže to by bola nuda. A tak sa stala najúspešnejšou popovou speváčkou súčasnosti.

Blonďavá, dnes dvadsaťsedemročná Taylor sa narodila v Pensylvánii a v štrnástich rokoch sa presťahovala do Nashvillu, kde rozbehla svoju country-popovú kariéru. Podpísala zmluvu s vydavateľstvom a stala sa najmladšou pesničkárkou, ktorá bez cudzej pomoci napísala a otextovala pieseň, ktorá sa umiestnila na prvom mieste hitparády Billboard Country Song. Vydala prvý eponymný album a v roku 2008 získala nomináciu na cenu Grammy v kategórii Best New Artist.

Jej druhý album Fearless už zaznamenal celosvetový úspech. Singel Love Story bol trhák a z Taylor sa stávala viac popová než country speváčka. Album vyhral celkovo štyri ceny Grammy, a Taylor tak opäť pokorila rekord, stala sa najmladšou speváčkou, ktorá získala cenu za album roka. Ďalší album preto na seba nenechal dlho čakať a o rok neskôr vyšiel s názvom Speak Now. Hneď prvý týždeň po vydaní sa ho predalo viac ako milión kusov. Nasledovalo ročné turné a tiež vydanie dosky v roku 2012. Tá sa volala Red a z Taylor definitívne urobila popovú superhviezdu. Dosiahla na prvú priečku hitparády Billboard Top 100 a vypredala následné Red Tour v roku 2013. Hneď o rok neskôr vydala ďalší album s názvom 1989, čo odkazuje k roku jej narodenia. A táto zatiaľ posledná doska sa stala doslova prelomom v jej kariére. Definitívne sa odpútala od akýchkoľvek country prvkov a jej hudba sa blíži skôr synthpopu. Fanúšikov ale zmena štýlu vôbec neodradila, skôr naopak. Taylor s albumom opäť zabodovala na cenách Grammy a vydala z neho už šesť singlov. Dalo by sa povedať, že jej kariéra stále naberá na obrátkach a pritom si možno len ťažko predstaviť, že sa to v popularite dá dotiahnuť ešte ďalej. Ku statusu najlepšie zarábajúcej speváčky sveta Taylor navyše určite nepomohla len muzika, ale aj jej osobný život.

Bulvár často hojne prepiera jej milostné romániky s nemenej slávnymi mužmi a ona sa tomu nebráni, naopak, v textoch svojich piesní často odkazuje na svoje vzťahy a vždy po vydaní jej dosky sa kritici a fanúšikovia hádajú, o ktorom milencovi ktorý text asi je. Taylor chodila s Harrym Stylesom z chlapčenskej skupiny One Direction, so spevákom Johnom Mayerom, kvôli ktorému sa rozkmotrila s kolegyňou Katy Perry. V roku 2016 stihla dokonca dva vzťahy, ten prvý s DJom Calvinom Harrisom a ten druhý s hercom Tomom Hiddlestonom. Speváčka si veľmi potrpí na prezentáciu svojho dokonalého sveta na Instagrame, kam umiestňuje fotografie toho, ako trávi čas so svojou „partiou“. Tá sa skladá zo slávnych herečiek a modeliek. Muži o nej tvrdia, že je hysterka, ženy zase, že je mrcha. Lenže táto vysoká štíhla blondína s výzorom topmodelky a talentom na rozdávanie si z toho nemusí vôbec nič robiť – milióny jej predaných albumov svedčia o tom, že veľká väčšina sveta ju zbožňuje.

 
Viac nájdete v tabletovom magazínu, ktorý je dostupný pre iOS a Android, alebo pre PC.

Taylor Swift na Skylinku

Hudba a lifestyle
Foto Profimedia.cz
streda 1. 2.

Kompletný magazín s množstvom ďalších článkov nájdete voľne k stiahnutiu na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC