Hudba a lifestyle

Pravé Taliansko s Riccardom

Pravé Taliansko s Riccardom

Skúsený šéfkuchár a úspešný majiteľ mnohých podnikov v Prahe, Talian Riccardo Lucque, zavedie v novej dokumentárnej relácii divákov do svojich reštaurácií a zasvätí ich do tajov talianskej kuchyne.

Riccardo Lucque svoju gastronomickú kariéru odštartoval v 16 rokoch, od roku 1993 sa zdržiaval deväť rokov v Anglicku, pracoval v reštaurácii Zafferano, v Londýne sa stal výkonným vedúcim šéfkuchárom reťazca piatich talianskych reštaurácií. Svoju kariéru preniesol na nejaký čas aj do Spojených štátov, konkrétne do New Yorku do reštaurácie Il Bucco, ktorá bola v čase Riccardovho pôsobenia vyhlásená najlepšou novou reštauráciou na Manhattane, v roku 2002 potom zakotvil v Prahe, kam prišiel pôvodne ako šéfkuchár reštaurácie Square.

O tri roky neskôr otvoril taliansku reštauráciu Aromi, ako svoj prvý vlastný projekt vôbec, nasledovala La Finestra in Cucina a bistro La Bottega, dokopy má po Prahe osem úspešných a populárnych podnikov s autentickými talianskymi pokrmami.

Show ponúkne divákom exkluzívny pohľad do zákulisia Riccardových talianskych reštaurácií a bistroték. Uvidíte aký je v nich každodenný ruch a predstaví vám ich šéfkuchárov aj ich tímy a najobľúbenejšie pokrmy a recepty. So svojimi zamestnancami aj dodávateľmi má Riccardo výnimočné vzťahy, priateľské a pevné puto zaručuje spoľahlivosť a vždy len tie najkvalitnejšie pravé talianske suroviny a je to tiež jeden z dôvodov, prečo je Riccardo taký úspešný.

Jedlo je mojou vášňou a ja mám každý deň možnosť ochutnávať vynikajúce pokrmy a piť kvalitné víno. Práve vášeň môže za môj úspech.

V prvom diele budú mať diváci šancu nahliadnuť do reštaurácie Aromi, ktorá sa nachádza priamo na pražskom Námestí Míru. Ako šéfkuchár tu pôsobí Petr Špejzl, ktorý celkovo päť rokov viedol kuchyne hneď niekoľkých podnikov v Írsku a pracoval tiež po boku michelinského kuchára Andrea Accordiho v pražskom hoteli Four Seasons. Na menu Aromi nájdete napr. ricottové gnocchi, jahňací chrbát s karfiolovým krémom či zaúdenú tresku s ragú z bielej fazule Cannellini. Dobrú chuť!

Súťaž s Pravé Taliansko s Riccardom na FB (11/2017)

Pravé Taliansko s Riccardom

Hudba a lifestyle
Foto Mňam TV
Mňam TV sobota 27. 5. Moj TV program Satelitná televízia: Digital, Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Komplet, Mini, Multi, Premium a Smart

Kompletný magazín s množstvom ďalších článkov nájdete voľne k stiahnutiu na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC