Hudba a lifestyle

Ozzy – súmrak metalového boha

Ozzy Osbourne

Ozzy Osbourne je považovaný za hardrockovú legendu, je globálnou celebritou a popkultúrnym symbolom. Ale ako sa hovorí, za všetkým hľadaj ženu, ktorej však s Ozzákom práve došla trpezlivosť.

Ozzy a Sharon sa vzali 4. júla pred tridsiatimi štyrmi rokmi, teda na americký Deň nezávislosti. Vraj preto, aby sa im lepšie pamätalo výročie svadby. Vychovali spolu tri dnes už odrastené deti a predovšetkým vybudovali až neuveriteľnú kariéru. Ostatne aj ich prvé stretnutie koncom sedemdesiatych rokov bolo vlastne pracovné, Sharon Arden vtedy pracovala v produkčnej spoločnosti svojho otca, u ktorej mala skupina Black Sabbath zmluvu.

Ozzy bol v tomto tandeme potetovaným šašom, ktorý sa na pódiu i mimo neho staral o tú správnu show, napríklad keď podgurážený uprostred koncertu namiesto vypustenia holubice zvieraťu odhryzol hlavu. Sharon bola mozgom a architektkou Ozzyho cesty na metalový Olymp. Bola to ona, kto Ozzyho nasmeroval na sólovú dráhu a celý projekt od začiatku riadila. Bez nej by nikdy jedenásť sólových albumov nevydal, a kto vie, či by Ozzy so svojou slabosťou pre omamné látky bol dnes ešte vôbec nažive.

Avšak pred niekoľkými týždňami vraj Sharon začula svojho manžela hovoriť o tom, že vyznal lásku svojej milenke, a pohár jej trpezlivosti pretiekol. Je ostatne na počudovanie, že s Ozzym tak dlho vydržala. Šesťdesiatsedemročný rocker sa na rozdiel od väčšiny svojich stále aktívnych rovesníkov (Keitha Richardsa, Iggyho Popa či Davida Bowieho v blahej pamäti) nikdy nezriekol alkoholu a iných drog, teda aspoň nie nikdy na dlho. A desiatky rokov „rokenrolovej“ životosprávy sa na ňom nutne podpísali – diváci reality show The Osbournes si pamätajú Ozzyho večne ospalý pohľad a problémy s artikuláciou.

Šesťdesiattriročná Sharon už si zháňa právnikov, na rozvode ale možno prerobí. Bola to totiž ona, kto dohovoril a spoluprodukoval spomínaných The Osbournes, ktorých sa medzi rokmi 2002 a 2005 natočili štyri série s päťdesiatdva epizódami. Bola porotkyňou v americkej i britskej mutácii talentovej súťaže X Factor a päť rokov tiež v zámorskej verzii Česko Slovensko má talent. V súčasnosti moderuje dve talkshow americkej televíznej siete CBS, dohovárala Ozzyho koncerty aj reklamné kontrakty. Miliónové príjmy páru tak boli Sharoninou zásluhou a bez nej to Ozzy vskutku nebude mať ľahké.

 
Viac nájdete v tabletovom magazínu, ktorý je dostupný pre iOS a Android, alebo pre PC.

Ozzy Osbourne na Skylinku

Hudba a lifestyle
Foto Profimedia.cz
piatok 1. 7.

Kompletný magazín s množstvom ďalších článkov nájdete voľne k stiahnutiu na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC