Hudba a lifestyle

Kuchárske hviezdy

Kuchárske hviezdy

Relácií o varení nie je nikdy dosť, Mňam TV ich preto divákom teraz ponúkne celkovo šesť! Sprevádzať nimi budú sympatickí a talentovaní kuchári, z ktorých najznámejším je Marek Pavala, charakteristický svojím tetovaním a čiernymi okuliarovými obrúčkami, ktorý svoje umenie predviedol už v roku 2012 ako finalista súťaže MasterChef.

Mňam TV prichádza s rýdzo českými show o varení a zdravom štýle, v ktorých sa snúbia nové trendy v oblasti kulinárstva, zábava a účasť celebrít, a tieto relácie divákov zavedú do najrôznejších kútov sveta. Zdravo a raw, britská kuchyňa, ázijské špeciality, sladké dobroty, stredoeurópske jedlá – šéfkuchári Mňam TV zvládnu všetko! Nahliadnite pod pokrievku vychádzajúcim aj skúsenejším kuchárskym hviezdam a naučte sa s ich pomocou pripravovať lahodné raňajky, chutné obedy aj delikátne večere! 

Nové pořady na TV Mňam

CHLAP ZA SPORÁKOM

Kuchár Martin Polačko pripravuje hostinu pre celú rodinu a prezradí vám triky, ako uvariť chutné a zároveň zdravé jedlá pre vaše deti.

TETOVANÝ CHEF

Marek Pavala, jeden zo súťažiacich v show MasterChef, miluje stredoeurópsku kuchyňu a hýri zaujímavými kulinárskymi tipmi a nápadmi.

VEGET S KLÁROU

Že zdravé jedlo môže byť aj nápadité, vám ukáže kuchárka Klára Hájková. Dáte si arašidové maslo, smoothie či noky zo sladkých zemiakov?

LÁĎOV ORIENT EXPRESS

Špecialitou Ládi Dvořáka sú Dim Sum, knedličky pripravované na pare. Ponorte sa s ním do tajov ázijskej kuchyne.

SLADKÁ ADIE 

Adéla Suchomelová vyniká ako v pečení, tak aj v dizajne, preto sa od nej môžete tešiť na tie najlahodnejšie sladkosti, ktoré sú zároveň pastvou pre oči.

LUKOVO SPOKOJEDLO

Angličan Luke Grunshaw vlastní „Street Food Truck“, v ktorom pripravuje nielen pokrmy zo svojej rodnej krajiny, ale aj karibské špeciality.

Marek Pavala

Môj život sa točí okolo troch vecí:

jedla, nožov a hodiniek

Aké jedlo Ťa nikdy neomrzí?​

Nikdy ma neomrzí ten najväčší základ – dobrý chleba s maslom a reďkovkami, vajíčka do skla, voňavá paradajka zo záhrady alebo kus skvelého mäsa. Všetkých možných foie gras a plnených holúbät sa človek ľahko preje, ale vyloviť si vlastné slávky a behom pár minút si ich urobiť na víne a jesť s chlebom – to je večné.

Čo je Tvojím výhradným receptom?​

S tými signature receptami je to niekedy zložité, mám pocit, že hoci vymyslím niečo super, tak to aj tak niekedy niekto už predsa musel urobiť. A nie som zase zďaleka na takej úrovni, aby som vymýšľal jedlá, čo vyložene udávajú smer. Ale teraz nedávno som spáchal steak z jeleňa s červenou kapustou s ovocím a údenou chrenovou omáčkou. Tak napríklad to…

Používaš vo svojich receptoch nejakú ingredienciu, ktorá u nás nie je úplne bežná?​

Myslím, že je dobré používať všelijaké ingrediencie, ale prevažne tie, ktoré tak nejako patria do našich končín. Tým nemyslím len Česko, ale napríklad Európu… Jednoducho povedané, budem si viac vedieť dať rady s morským ježkom, než napríklad s galangalom.

Máš nejakú zábavnú historku z kuchyne?​

Zábavné historky z kuchyne sú väčšinou tak do epizódy „Myšlienky zločinca“. Ja neviem, raz mi napríklad rozprávali, že nemenovaný šéfkuchár niekomu od zlosti strčil ruky to friťáku… úprimne si myslím, že je to pekný blábol.

Na čo sa môžeme tešiť v Tvojej novej show?​

Ukážem vám, že dobre a rýchlo variť nie je vôbec ťažké, ani zložité. Ľudia sa vždycky vyhovárajú na nedostatok času, alebo surovín – aj s jedným, aj s druhým sa ale dá pracovať.

Hudba a lifestyle
Foto Mňam TV

Kompletný magazín s množstvom ďalších článkov nájdete voľne k stiahnutiu na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC