Hudba a lifestyle

Hity, ktoré odolali zubu času: Klasika nestarne

Freddie Mercury
Skylink Live TV

Sledujte na MTV 80s na Skylink Live TV Sledovať

Okrem Miley Cyrus a Kayne Westa sa na programe rádií i hudobných televízií stále drží Queen či ABBA. Prečo zbožňujeme oldies?

Hity šesťdesiatych až deväťdesiatych rokov bežne počúvame vo filmoch aj v reklame, a priamo sa na ne špecializuje významná časť zábavného priemyslu. Môžeme si naladiť takto zamerané stanice, kúpiť si novo nahrané album či DVD alebo zájsť na koncert jednej z mnohých vráskavých legiend, ktoré sa na pódiu držia už pol storočia. 
 
Otázkou je, čo je zdrojom tejto sentimentality, retro napokon dobýva celú popkultúru aj napríklad módu. Dokonca sú veľkí automobiloví výrobcovia, ktorí niektorým svojim autám dávajú tvary prevzaté z šesťdesiatych rokov.
 
Sociológovia a filozofi majú za to, že tento trend odráža pribúdajúcu uzavretosť západnej spoločnosti a chýbajúcu vieru v budúcnosť. Budiš, pre počúvanie hitov z minulých desaťročí táto diagnóza ale určite neplatí. Utvárali totiž dejiny modernej hudby a nikdy sa neopočúvajú.

Hity

Hudba a lifestyle
Foto Profimedia.cz
MTV 80s piatok 31. 10. Moj TV program Satelitná televízia: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Komplet, Multi a Premium Internetová televízia: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Kombi+ HBO, Multi a Premium

Kompletný magazín s množstvom ďalších článkov nájdete voľne k stiahnutiu na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC