Film / seriál

Zúfalý boj s nemŕtvymi ide do finále

Fear the Walking Dead – lebka
Skylink Live TV

Sledujte na AMC na Skylink Live TV Sledovať

Len hŕstka ľudí prežila pandémiu podivného vírusu, ktorý zmenil väčšinu obyvateľov planéty na nemŕtvych. Prežitie začiatku apokalypsy je jedna vec, ale nájdenie bezpečného útočiska, kde sa človek môže aspoň na chvíľku prestať báť, je už vec iná. Druhá séria napínavého zombie seriálu ide do finále.

Seriál sa pohráva s témami, ktorými sa väčšina zombie filmov nezaoberá – napríklad tým, ako sa správajú ľudia, keď postupne miznú všetky ich istoty, ako sú dodávka elektriny, doprava alebo zdravotná starostlivosť alebo otázkou, či je vôbec morálne zabiť nemŕtveho. 

Fear the Walking Dead je spin-off obľúbeného seriálu Walking Dead a obidva sú založené na komiksoch Roberta Kirkmana, Tonyho Moorea a Charlieho Adlarda, ktoré vychádzali od roku 2003. Po úspešnej prvej sérii uviedla stanica AMC druhú sériu a úvodných sedem dielov mali diváci možnosť sledovať v apríli. Koncom augusta príde na televízne obrazovky zakončenie v podobe záverečných ôsmich epizód. Úvod série sa odohrával na jachte Abigail, kde došlo k udalostiam, ktoré zásadne ovplyvnili všetkých hrdinov. Napätie stúpa a spory sa objavujú aj medzi preživšími. Skupina, ktorá zostala nažive hlavne vďaka tomu, že jej členovia držali pospolu, sa pomaly rozpadá. Nemŕtvych je ale čím ďalej viac a ich hlad po ľudskom mäse stále silnie.

Dej sa točí okolo výchovnej poradkyne Madison a jej partnera, hispánskeho učiteľa angličtiny Travisa. Tento pár sa stará o Madisonine deti Aliciu a Nicka a Travisovho syna Christophera. Spoločne sa snažia prežiť útoky zombíkov a dostať sa do bezpečia. V priebehu svojho neľahkého putovania stretávajú množstvo ľudí, s ktorými si navzájom pomáhajú. S novými dielmi však prichádzajú rozkoly. „Druhá polovica druhej série sa sústredí hlavne na to, že sa doteraz nerozlučná rodina rozpadla a Nick odišiel. Moja postava ale konečne dostane matkinu pozornosť, ktorú celý čas venovala synovi,“ prezradila Alycia Debnam Carey, predstaviteľka Alicie. „To, že nedržia všetci spolu, znamená tiež určitú stratu bezpečia. A tým pádom vyššie riziko kontaktu s nakazenými,“ naznačuje herečka, že by mohlo prísť ešte viac scén s nemŕtvymi.

Obsadeniu dominuje Cliff Curtis ako Travis (10 000 pred Kristom, Sunshine), ktorého dopĺňa Kim Dickens v úlohe jeho družky Madison. Táto herečka sa objavila napríklad v krimi Stratené dievča, či v seriáli House of Cards. Ďalšou zaujímavou postavou je určite Nick v podaní charizmatického Franka Dillanea, ktorého si možno pamätáte z posledných dielov Harryho Pottera, kde stvárnil mladého Voldemorta. Uvidíme, kto z hlavných hrdinov druhú sériu prežije…

Viac nájdete v tabletovom magazínu, ktorý je dostupný pre iOS a Android, alebo pre PC.

Fear the Walking Dead 2. séria

Film / seriál
Hodnotenie FDB 72,3 %
Foto AMC

Réžia Adam Davidson, Kari Skogland, Stefan Schwartz

Scénár Robert Kirkman, Dave Erickson…

Obsadenie Rubén Blades, Mercedes Masöhn, Cliff Curtis, Alycia Debnam Carey, Kim Dickens, Frank Dillane, Colman Domingo

Dĺžka 60 min.

AMC pondelok 22. 8. Moj TV program Satelitná televízia: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Komplet, Multi a Premium Internetová televízia: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Kombi+ HBO, Multi a Premium

Kompletný magazín s množstvom ďalších článkov nájdete voľne k stiahnutiu na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC