Film / seriál

Z ringu do hereckej školy

12 kol: Reloaded
Skylink Live TV

Sledujte na HBO na Skylink Live TV Sledovať

Wrestleri sú baviči, ktorým herectvo nie je cudzie. Keď svaly bolia, venujú sa inej forme zábavy. A nie je ich málo.

Randy Orton

Pridal sa k námorníkom, ale po dvojnásobnej dezercii dostal 38 dní natvrdo a výpoveď. Wrestling mu ide lepšie, profesionálne sa mu venuje už od roku 2002. Pred kameru krátko nastúpil v nezávislej dráme o dospievaní That's What I Am. Teraz to skúša po vzore Johna Cenu: v akčnom thrilleri 12 Rounds: Reloaded plní 12 šialených úloh, ktoré mu dáva pomstychtivý psychopat. Keď nesplní, jeho manželka zomrie. 

NAJ HIT: 12 Rounds: Reloaded

Steve Austin 

Je rýdzim zabijakom, prezývajú ho Stone Cold (Chladnokrvný) a vo filmoch, v ktorých sa objaví, je dobre vidno prečo. Pred filmovú kameru sa dostal vďaka športovej komédii Za mrežami. Thriller Zabi, lebo budeš zabitý jeho akčnú kariéru potvrdil. Väčšinou ide síce skôr o béčka, ale nechýbal ani v hite Expendables: Nezničiteľní. A keď na neho Stallone zakričí „Tak poď!“, zrazí ho silou rozzúreného nosorožca. 

NAJ HITY: Expendables: Nezničiteľní, Zabi, lebo budeš zabitý 

John Cena  

Chcel by byť ďalším The Rockom, lenže kto by mu to mohol mať za zlé? John Cena patrí k najobľúbenejším súčasným wrestlerom. Pri filme skúša šťastie už od roku 2006. Verný svojmu pseudo-vojenskému imidžu si zahral námorníka-veterána na stope únoscov vlastnej manželky. Nasledoval akčný thriller 12 kôl, v ktorom ho režíroval Renny Harlin (Smrtonosná pasca 2, Cliffhanger). Cena je stále aktívny v ringu, ale mihne sa aj v novej komédii Vykoľajená.  

NAJ HITY: Vojak, 12 kôl, The Reunion. 

Dave Bautista

Zatiaľ má za sebou jedinú úlohu. Lenže je to úloha v superhrdinskej super úspešnej sci-fi senzácii Strážcovia galaxie. Hrá zeleného mimozemského zabijaka Draxa, ktorý nechápe ironické poznámky. Bautista má svaly aj dôvtip. Je borcom, ktorému nechýba iskra v oku. Budúcnosť je ružová: Bautista hrá záporáka v novej bondovke Spectre. Potom nový Kickboxer. Možno nový Highlander. A samozrejme Strážcovia galaxie Vol. 2. 

NAJ HIT: Strážci galaxie

Dwayne Johnson

Hora svalov známa ako The Rock je veľmi obľúbená medzi fanúšikmi wrestlingového ringu aj strieborného plátna. Nikto z ostatných wrestlerov-hercov sa nemôže pochváliť takým úspechom ako on. Dwayne Johnson začínal ako Kráľ škorpión a postupne potvrdil svoj status novej akčnej hviezdy vo filmoch Dobrodružstvo v džungli alebo Kráčajúca skala. Skúšal aj komédie a rodinné filmy, o ktorých je ale radno diskrétne pomlčať. Okrem charizmy rovnako obrovskej ako jeho postava predstavil svetu aj slušné herecké schopnosti. Nebál sa dokonca stvárniť bodyguarda-gaya v bláznivom filme Buď cool. V poslednom čase si vychutnal 5., 6. a 7. diel Rýchlo a zbesilo alebo katastrofickú akciu San Andreas. Žiari v hlavnej úlohe seriálu Ballers.

NAJ HITY: San Andreas, Ballers, Hercules, Rýchlo a zbesilo 5, 6 a 7 

Hulk Hogan  

Jeden z najobľúbenejších a zároveň najviac neznášaných wrestlerov v skutočnosti vďačí za kus vlastného úspechu v ringu šikovne podchytenej filmovej úlohe. V Rockym III sa objavil rok pred tým, než sa stal profesionálnym zápasníkom. Jeho popularita postupne rástla a nakoniec sa z neho stal ďalší zo zvláštnych fenoménov 80. rokov. Medzinárodná Hulkmánia zaviedla jeho kroky do známych, ale nie práve skvelých komédií ako Temné komando a Pestúnka.

NAJ HITY: Temné komando, Pestúnka, Rocky III 

Jesse Ventura

Muž v ringu s prezývkou The Governing Body (Vládnuce telo) je najznámejší ako fúzatý „kovboj“ s rotačákom zo Schwarzeneggerovho sci-fi Predátor. Nekompromisný prístup sa mu vyplatil aj v živote: bol potápačom amerického námorníctva aj úspešným politikom. Po hereckých začiatkoch v Predátorovi sa objavil v podobne ladených akčákoch (často skôr pochybnej kvality) ako Muž na úteku, Abraxas: Guardian of The Universe alebo (to je výnimka) Demolition Man. Zahral si Muža v čiernom v legendárnej epizóde Jose Chung's From Outer Space seriálu Akty X. 

NAJ HITY: Predátor, Muž na úteku, Abraxas: Guardian of The Universe 

12 kol: Reloaded

Film / seriál
Hodnotenie FDB 55 %
Foto HBO

Réžia Roel Reiné

Scénár David Benullo

Obsadenie Randy Orton, Cindy Busby, Colin Lawrence, Fraser Aitcheson, Patrick Gilmore, Brian Markinson, Jesse Hutch, Chelsey Reist, Sean O. Roberts

HBO piatok 14. 8. Moj TV program Satelitná televízia: HBO MaxPack, HBO Standard, Komplet a Premium Internetová televízia: HBO, Kombi+ HBO a Premium

Kompletný magazín s množstvom ďalších článkov nájdete voľne k stiahnutiu na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC