Film / seriál

Wrestler: Mickey Rourke opäť vo (filmovom) ringu

Wrestler
Skylink Live TV

Sledujte na FilmBox Extra HD na Skylink Live TV Sledovať

Bývalá hviezda si zahrala bývalého wrestlera, ktorý sa nedokáže vzdať svojho sna. Ocenený film Darrena Aronofského pripomenul svetu, že Mickey Rourke vie hrať.

Deväťdesiate roky nestáli za nič”, sťažuje sa Randy „The Ram“ Robinson, profesionálny wrestler, ktorého kúsky kedysi zapĺňali stránky novín. O dvadsať rokov neskôr sa starnúci opálený blondín nadopovaný steroidmi len ťažko pretĺka životom. V školských telocvičniach okolo New Jersey vystupuje pre hŕstky nezdolných wrestlingových fanúšikov. Svojej dcére sa odcudzil, skutočný vzťah si nie je schopný udržať. Potom ho navyše ešte infarkt donúti odísť do dôchodku. Koniec jeho wrestlerského života mu prinesie pokoj na to, aby sa znovu spojil so svojim potomkom, prípadne sa dal dokopy s vyslúžilou striptérkou. Dokáže ale vydržať bez vzrušenia života v ringu?
 
„Deväťdesiate roky nestáli za nič“, mohol by sa možno sťažovať aj Mickey Rourke, profesionálny herec, ktorý sa kedysi stal hviezdou vďaka filmom ako 9 a 1/2 týždňa či Angel Heart. Dlhé roky po svojich sebadeštruktívnych prejavoch a boxerskej kariére, ktorá mu zničila tvár, sa dokázal znovu vrátiť a zaujať inak ako problematickou povesťou. Vďaka filmu Wrestler a jeho režisérovi Darrenovi Aronofskymu.
 
Aronofsky je u svojich početných fanúšikov zapísaný ako autor psychodrám o obsesiách a závislostiach, predovšetkým vďaka titulom Requiem za sen a Čierna labuť. Aj Wrestler rozpráva o posadnutosti svojím snom a svojimi ilúziami, a tiež odvahe čeliť nevyhnutnému koncu. Na Aronofského pôsobí vďaka svojmu pokoju skoro obyčajne, aj napriek všetkej tej show vo wrestlerskom ringu, kde môže súper dostať do tváre päsťou i zošívačkou. Nenápadný, poctivý film má však v sebe dôstojnosť aj dostatočnú filmársku kvalitu na to, aby v roku 2008 vyhral celý slávny benátsky festival. Dostal sa aj na Oscarov, vďaka nomináciám pre Rourkea a pre Marisu Tomei v úlohe unavenej striptérky.

Wrestler

Film / seriál
Hodnotenie FDB 76.7 %
Foto FilmBox

Réžia Darren Aronofsky

Obsadenie Mickey Rourke, Evan Rachel Wood, Marisa Tomei, Judah Friedlander, Mark Margolis, Wass Stevens, Armin Amiri

Dĺžka 110 min.

Kompletný magazín s množstvom ďalších článkov nájdete voľne k stiahnutiu na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC