Film / seriál

WanderlustRozprávkový príbeh dievčaťa odvedľa

Jennifer Aniston
Skylink Live TV

Sledujte na FilmBox Premium HD na Skylink Live TV Sledovať

Jennifer Aniston je oveľa viac než len pekná Rachel z Priateľov a bývalá Brada Pitta. Z televízneho seriálu úspešne prešla na strieborné plátno, čo sa nepodarí každému.

Budúca hollywoodska hviezda strávila detstvo bez televízie, ktorú jej otec prísne zakazoval. Možno nechcel, aby ho malá Jenny videla v telenovele Tak ide čas. Nekonečný seriál bol vrcholom hereckej kariéry Johna Anistona, zatiaľ čo jeho dcéru televízia vyniesla do prvej hollywoodskej ligy.
Po štúdiu na hereckej škole sa Jennifer Aniston pretĺkala ako servírka alebo telefónna operátorka, len tu a tam si zahrala v béčkovom horore alebo neúspešnom seriáli. Jedného dňa ale na ceste z natáčania odbočila na benzínovú pumpu. Len čo zhasla motor, zastavilo sa jej srdce: pred jej autom prechádzal Warren Littlefield, šéf televíznej divízie zábavného gigantu NBCUniversal. Aniston nezaváhala a dala sa s ním do reči. A Littlefield jej poradil, že v jednom zo štúdií NBC prebieha casting na akýsi sitcom o partii mladých priateľov.

Hviezda padá nahor

Dvadsaťštyriročná herečka producentov zaujala, pôvodne ale mala hrať neurotickú perfekcionistku Monicu. Do úlohy však nakoniec bola obsadená Courtney Cox, takže sa Aniston mohla zhostiť jej typovo bližšej úlohy fifleny z predmestia, z ktorej sa v priebehu seriálu stane úspešná žena s dieťaťom a kariérou. Za stvárnenie Rachel okrem iného získala jednu cenu Emmy a Zlatý glóbus.
Zo seriálu Priatelia bolo medzi rokmi 1994 a 2004 natočených 236 častí a z hlavných predstaviteľov spravil svetové hviezdy. Aniston sa okrem toho stala módnou ikonou, a to proti svojej vôli. „Bol to ten najhorší zostrih, aký som, kedy videla,“ povedala o strapatom účese, ktorý nosila v prvých dvoch sériách seriálu. Vznikol vlastne omylom, keď to jej štylista prehnal s trávou.  Američanky sa však „na Rachel“ nechávajú strihať dodnes. 

Svadba bude

Štyridsaťšesťročná Aniston je z partie Priateľov jedinou, ktorá sa dokázala vo väčšom meradle uplatniť aj na striebornom plátne. Prvú väčšiu filmovú úlohu dostala po boku Jima Carreyho v komédii Božský Bruce z roku 2003, a ďalej účinkovala v množstve romantických komédií ako Riskni to s Polly, Marley a ja, Nie je z teba až tak paf alebo Zámena. 
Na natáčaní filmu Wanderlust sa v roku 2012 stretla s hercom, režisérom a scenáristom Justinom Therouxom, ktorý ju už po roku vzťahu požiadal o ruku. Dodnes síce nie sú svoji, ale nedávno Aniston potvrdila, že to myslia vážne. Možno to nebude tak bombastický obrad ako jej svadba s Bradom Pittom pred pätnástimi rokmi, bulvár si ale aj tak príde na svoje. 

Wanderlust

Film / seriál
Hodnotenie FDB 56.3 %
Foto Profimedia.cz

Réžia David Wain

Obsadenie Jennifer Aniston, Malin Akerman, Paul Rudd, Justin Theroux, Lauren Ambrose, Kathryn Hahn, Ray Liotta

Dĺžka 98 min.

Kompletný magazín s množstvom ďalších článkov nájdete voľne k stiahnutiu na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC