Film / seriál

Veľká šestka: Aj animovaný teenager môže byť superhrdina

Veľká šestka
Skylink Live TV

Sledujte na FilmBox Extra HD na Skylink Live TV Sledovať

Vitajte v San Fransokyu, kde sa miešajú vplyvy Ameriky a Japonska a kde žijú geniálne deti, ktoré vedia vyrobiť prítulného nafukovacieho robota, alebo sa postaviť zlu a chamtivosti. To všetko v oscarovom animáku!

Tím štúdia Disney zodpovedný za hity, ako sú Ľadové kráľovstvo a Ralph Rozbi-to, sa vrátil s pôvodnou akčne-dobrodružnou komédiou o geniálnom konštruktérovi a nafukovacom robotovi nadmerných rozmerov. Zoznámte sa s tohtoročným víťazom Oscara pre najlepší animovaný film.
 
Neodolateľného Baymaxa, naprogramovaného tak, aby ľudí chránil, zostrojil starší brat Hira Hamadu. Keď ale mesto San Fransokyo postihne ničivá udalosť a teenager Hiro sa ocitne sám a v nebezpečenstve, obráti sa práve na Baymaxa. A tiež na svojich geniálnych kamarátov: GoGo Tomago, zavisláčku na adrenalínových športoch, poriadkumilovného Wasabiho, bláznivú chemičku Honey Lemon a fanúšika Freda. Práve z tejto party sa stane skupina hrdinov s názvom Veľká Šestka. Film je inšpirovaný rovnomenným komiksom spoločnosti Marvel a ako taký divákom ponúka veľké akčné scény.
 
Jadro filmu však tvorí rozvíjajúce sa puto medzi Hirom a Baymaxom. Predloha totiž nie je nijako rozsiahla ani známa. „Keď som bol malý, tak som komiksy od Marvelu zbožňoval,“ priznáva režisér Don Hall. „Pri práci na Mackovi Pu som sa Johna Lassetera opýtal, či by som sa mohol do sveta Marvelu vypraviť pri hľadaní inšpirácie k svojmu ďalšiemu filmu. Dostalo sa mi povzbudenia a jeden z projektov, ktoré som objavil, sa volal Veľká Šestka. Nikdy som o ňom nepočul, ale páčil sa mi jeho názov a tiež japonské vplyvy.“
 

Americko-japonské veľkomesto

Film sa odohráva v nie príliš vzdialenej budúcnosti v meste San Fransokyo, kvôli fiktívnej kombinácii dvoch ikonických miest – San Francisca a Tokia – ktorá je natoľko rozsiahla a detailná v spoločnosti Walt Disney Animation Studios vytvoril technologický tím, pre potreby renderovania mesta, úplne nový nástroj s názvom Hyperion.
 

Veda v animáku

Finále filmu jeho tvorcovia konzultovali so Seanom M. Carrollom, teoretickým fyzikom. „Skúmam gravitáciu a kozmológiu, celý vesmír a časticovú fyziku aj kvantovú mechaniku,“ hovorí. „Myslím, že je od tvorcov filmu veľmi rozumné, že sa snažia o to, aby sa úžasné veci, ktoré sa vo filme odohrávajú, skutočne nejako vzťahovali k reálnym výskumom. Film je tak o niečo uveriteľnejší, a vedci sú navyše kreatívni ľudia, ktorí môžu mať skvelé nápady.“

Veľká šestka

Film / seriál
Hodnotenie FDB 85.4 %
Foto FilmBox

Réžia Don Hall

Dĺžka 108 min.

Kompletný magazín s množstvom ďalších článkov nájdete voľne k stiahnutiu na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC