Film / seriál

True Detective: Seriál, aký si zaslúžime

True Detective
Skylink Live TV

Sledujte na HBO na Skylink Live TV Sledovať

Záhadné rituálne vraždy na juhu USA dvaja komplikovaní a problematickí detektívi po 17 rokoch a ôsmich dieloch nakoniec vyriešili. Teraz prichádza rad na nový temný prípad vraždy, na druhom konci Spojených štátov. Pripravte sa na démonov, sprisahanie aj zradu.

True Detective v januári a februári 2014 držal pri obrazovkách HBO po celom svete milióny napätých divákov. Tí oceňovali skvelé výkony Matthewa McConaugheyho a Woodyho Harrelsona, skvelú réžiu, hudbu, kameru aj dômyselný nečiernobiely príbeh. 
Osemdielna miniséria kombinujúca noirovú krimi, existenciálnu detektívku a metafyzický horor ukázala, že v televízii si dnes tvorcovia môžu dovoliť viac než vo filme. A jej úspech nezostal bez následkov v podobe cien, nominácie – aj druhej série.
Tá sa odohráva inde a figurujú v nej iní hrdinovia. Voľné pokračovanie kriminálneho mystéria zvedie dokopy troch rôznorodých strážcov zákona. Prvým je skorumpovaný detektív Ray Velcor z mestečka v blízkosti Los Angeles. Na vyšetrovaní bizarnej vraždy sa okrem neho podieľa tiež šerifka Ani a vojnový veterán Paul, ktorý objaví miesto činu. Do prípadu, v ktorom sa miešajú tri skupiny vyšetrovateľov, rôzne tajné zločinné dohody a milióny dolárov, sa navyše zapojí aj jeden profesionálny zločinec. V dráme, ktorá sa odvíja na pozadí vyprahnutej kalifornskej krajiny, sa každý musí preplietať pavučinou sprisahania a zrady.
Rovnako ako v prípade Hry o tróny, Silicon Valley a Veep, aj seriál True Detective môžete sledovať hneď súbežne s jeho uvádzaním v USA, teda už v noci z nedele na pondelok v skorých ranných hodinách.

Kto zostal?

Nick Pizzolatto – scenárista všetkých dielov True Detective. Tento rok štyridsaťročný spisovateľ, ktorý učil kurzy literatúry na univerzitách, pochádza z Louisiany, kde sa odohrávala prvá séria. V roku 2010 sa presťahoval do Los Angeles, kde sa odohráva druhá séria.

Kto odišiel?

Cary Joji Fukunaga – mladý americký režisér, ktorý už trikrát navštívil karlovarský festival, na seba upozornil hneď svojím debutom, drsnou drámou mexických imigrantov Sin Nombre. Potom si skúsil kostýmovú adaptáciu knihy Jana Eyrová. Teraz dokončuje africkú vojnovú drámu Beasts of No Nation s Idrisom Elbom a chystá sa na novú verziu hororu Stephena Kinga To. Réžiu True Detective po ňom na prvé dva diely prebral Justin Lin, rodák z Taiwanu, ktorý sa v Hollywoode chytil tromi dielmi Rýchlo a zbesilo a teraz pripravuje nové pokračovanie Star Treku.
Matthew McConaughey a Woody Harrelson – predstavitelia detektívneho dua z prvej série zožali za svoje výkony chválu a nominácie, McConaughey vďaka tejto úlohe nihilistického detektíva a svojej oscarovej úlohe kovboja s AIDS z Klubu poslednej nádeje konečne presvedčil o svojich hereckých kvalitách. Nová séria však sleduje nové postavy – a tie logicky hrajú noví herci.

True Detective

Film / seriál
Hodnotenie FDB 87.5 %
Foto HBO

Réžia Cary Joji Fukunaga

Obsadenie Matthew McConaughey, Woody Harrelson, Michelle Monaghan, Michael Potts, Tory Kittles, Bruce Elliott, Madison Wolfe

Dĺžka 480 min.

HBO pondelok 22. 6. Moj TV program Satelitná televízia: HBO MaxPack, HBO Standard, Komplet a Premium Internetová televízia: HBO, Kombi+ HBO a Premium

Kompletný magazín s množstvom ďalších článkov nájdete voľne k stiahnutiu na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC