Film / seriál

Temný Kraj

Temný Kraj

Televízia Prima prinesie aj slovenským divákom nový televízny seriál v hlavnej úlohe s Lukášom Vaculíkom. V ďalších úlohách sa predstavia napríklad Kristýna Nováková, Martin Trnavský, Saša Rašilov, Tereza Kostková, Jan Teplý, Karel Zima, ale aj obľúbená slovenská herečka Zdena Studenková.

Hlavný hrdina bude postupne rozpletať celkovo šesť prípadov sériových vrážd, ktoré budú rozdelené do dvanástich dielov plných napätia, tajomných ľudových povestí a strašidelných legiend. Dej je zasadený do melancholickej nostalgie malebného vidieka a baladicky ladených osudov hlavných hrdinov. Pražský elitný kriminalista z oddelenia vrážd Petr Kraj (Lukáš Vaculík) dáva zo zdravotných dôvodov zbohom veľkomestu a usadí sa na chátrajúcej fare po svojom strýkovi, v malebnom kraji opradenom strašidelnými legendami a povesťami. Na zdanlivo pokojnom vidieku si ale pripadá rovnako opustený, ako strom za dedinou, ku ktorému ho viažu spomienky z detstva.

Jeho návrat ku koreňom nie je ľahký v žiadnom ohľade, ale postupne aj on prepadne nostalgickej atmosfére a tajomnej malebnosti vidieka. Navyše, stretáva aj nových kolegov z okresného oddelenia, ktorí sa vďaka nemu dostanú k vyšetrovaniu spletitých prípadov sériových vrážd a získajú príležitosť k profesionálnemu aj osobnému rastu. Plachá Naďa Hamplová (Kristýna Nováková), snaživý Vojta Coufal (Jan Teplý) a žoviálny Pepa Sláma (Karel Zima) sa vyznajú v temných zákutiach svojrázneho regiónu a sú Petrovi tými najlepšími parťákmi pri objasňovaní zločinov a oporou vo chvíľach, kedy všetkým nemilosrdne ubieha drahocenný čas.

Prvý prípad nesie názov Čarodejnica

Odborník na sériové vraždy Petr Kraj odchádza odpočívať na pokojný vidiek na svoju schátranú chalupu, starú faru po strýkovi, kam nemal čas jazdiť. Jeho doterajší život nečakane naberie úplne iný smer, keď nájde opusteného, zraneného psa a zároveň príde na spojitosť medzi svojimi rozpracovanými prípadmi v Prahe a vraždami žien na vidieku. Tie pripomínajú tajomnú povesť o čarodejnici. Potvrdí sa Petrovo podozrenie, že ide o sériové vraždy? Nájde spoločnú reč so svojráznou trojicou okresných policajtov, ktorí s vyšetrovaním vrážd nemajú skúsenosti?

A čo hovorí o svojej novej úlohe Lukáš Vaculík?
„Petr Kraj je samorast, ktorý celý život na kriminálke vyšetroval sériové vraždy. Potom sa mu ale prihodí zdravotný problém a on sa presťahuje na vidiek, kde sa uvoľní od všetkého stresu a zhonu. Uvedomí si, že práca nie je alfou a omegou života a to sa, myslím, týka každého z nás. A vždy si to uvedomíme až vo chvíli, keď nastane nejaký problém. Tak je to v živote, či už so zdravím alebo so ženami. Až keď človek niečo stráca, tak si uvedomí, že mu na tom záležalo, alebo že to mal rád. V príbehu Petr získa štvornohého parťáka, psa Egona. A aj keď sa na začiatku tvári, že ho veľmi nemusí, tak k sebe priľnú.“

Seriál Temný Kraj uvidíte na programe Prima Plus od 29. januára.

Viac nájdete v tabletovom magazínu, ktorý je dostupný pre iOS a Android, alebo pre PC.

Temný Kraj

Film / seriál
Foto Prima

Réžia Jitka Bártů

Scénár Jitka Bártů, Kateřina Bártů

Obsadenie Lukáš Vaculík, Kristýna Nováková-Fuitová, Jan Teplý ml., Karel Zima, Martin Trnavský, Saša Rašilov nejml., Tereza Kostková, Zdena Studenková

Dĺžka 12×60 min.

nedeľa 15. 1.

Kompletný magazín s množstvom ďalších článkov nájdete voľne k stiahnutiu na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC