Film / seriál

Magic Mike: Ako sa sympaťák od vedľa stal hviezdou

Magic Mike
Skylink Live TV

Sledujte na FilmBox Premium HD na Skylink Live TV Sledovať

Channing Tatum je nie nadarmo idolom žien a vzorom mužov: je úspešný a má svaly aj mozog. Jeho cesta do Hollywoodu bola ale kľukatá.

Tatum sa nenarodil do dvakrát privilegovaného prostredia. S rodičmi, zamestnankyňou aeroliniek a stavebným robotníkom, vyrastal v mississippskom zapadákove. Odmalička však športoval, hral americký aj „náš“ futbal, venoval sa atletike a bojovým športom. Nie, že by sa zle učil, ale ako hovorí: „Na strednej ma príliš rozptyľovalo opačné pohlavie.“ Skúšku z dospelosti nakoniec nejako zložil a získal športové štipendium na provinčnej vysokej škole. Na ihrisku síce vo farbách univerzity žiaril, na prednáškach ale menej a po pár semestroch ho vyhodili. Vrátil sa k rodičom a pretĺkal sa ako robotník na stavbách alebo barman.

Divoká mladosť

Ďalšiu epizódu jeho života verne opisuje film Magic Mike Stevena Soderbergha. S námetom za režisérom prišiel sám Tatum, vtedy ešte nie príliš známy herec vedľajších úloh. Zhostil sa jednej z hlavných úloh, striptéra Mikea, ktorý do nočného klubu privedie mladého pokrývača v podaní Alexa Pettyfera a vychová z neho prvotriedneho striptéra. Tatum sa podieľal na choreografii jednotlivých tanečných scén a jedno číslo na kameru dokonca zaimprovizoval.
Po niekoľkomesačnej kariére v strip klube odišiel len osemnásťročný Tatum do Miami, kde začal hrať vo videoklipoch a privyrábať si ako model. Postupne sa vypracoval a nakoniec fotil aj pre značky ako Abercrombie & Fitch, Dolce & Gabbana alebo Emporio Armani. „Dostal som možnosť, vyskúšať si rôzne veci a spoznať, že milujem umenie a herectvo,“ hovorí o tomto období herec, ktorý práve postupuje medzi prvú hollywoodsku ligu.
Prvý významnejší film, v ktorom bol v roku 2009 obsadený, sa odohrával vo svete akčných hračiek G. I. Joe. Tatum úlohu pôvodne odmietol z obavy, že pôjde o glorifikáciu vojny, a presvedčil ho až pohľad do scenára. A kto vie, možno ho presvedčila aj okolnosť, že sa G. I. Joe nakrúcal v Prahe.
Kariérny prielom však Tatumovi priniesol až celosvetový úspech Magic Mikea, kde si zahral aj po boku neskôr oscarového Matthewa McConaugheyho, ktorý sa vo filme mimochodom tiež vyzlečie a zatancuje. Film za 7 miliónov zarobil takmer 170 miliónov dolárov a Tatumovi od časopisu People vyniesol titul najviac sexy muža planéty. 

Zostať nad vecou 

Ďalšie zaujímavé úlohy na seba nenechali dlho čakať – po boku Brucea Willisa a Dwayne Johnsona sa objavil v pokračovaní hračkárskej strieľačky G. I. Joe 2: Odveta, v thrilleri White House Down stvárnil hlavného klaďasa, ktorý zachráni Ameriku. Pod taktovkou Stevena Soderbergha si zahral v pôsobivej dráme Vedľajšie účinky, s bratmi Wachowskými práve točí akčné sci-fi Jupiter na vzostupe a pripravuje sa na úlohu v ďalšom diele filmovej série X-men.
Tatum pritom kladie veľký dôraz na svoju hereckú nezávislosť. „Vlastne nechcem hrať vo filmoch, ktoré sám neprodukujem. Ak nejde o režisérov, s ktorými chcem skutočne pracovať, potrebujem mať v tvorivom procese svoje slovo.“ S niekoľkými spoločníkmi vrátane svojej ženy vlastní hneď dve produkčné spoločnosti, ktoré sa podieľajú napríklad aj na dokumentárnych filmoch s tematikou rwandskej genocídy. Fanúšičky svalnatého sympaťáka teda majú smolu. Od roku 2009 šťastne ženatý s herečkou Jennou Dewan, s ktorou vychováva ročnú dcéru Everly. Avšak ani v raji úspešných a krásnych nesvieti stále slniečko: Channing Tatum nedávno priznal vážne problémy s alkoholom. Ak sa mu ich podarí ustáť, môže v brandži čoskoro patriť medzi úplnú špičku. 

Magic Mike

Film / seriál
Hodnotenie FDB 67.2 %
Foto Profimedia.cz

Réžia Steven Soderbergh

Scénár Reid Carolin

Obsadenie Channing Tatum, Matthew Bomer, Matthew McConaughey, Adam Rodriguez, Joe Manganiello, Wendi McLendon-Covey, Olivia Munn

Dĺžka 111 min.

Kompletný magazín s množstvom ďalších článkov nájdete voľne k stiahnutiu na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC