Film / seriál

Ladíme!: Muzikál z vysokej

Ladíme!
Skylink Live TV

Sledujte na FilmBox Premium HD na Skylink Live TV Sledovať

Zabudnite na muzikály zo strednej! Tu ste na vysokej. Spieva sa tu ako o život, zásadne a capella (teda bez kapely), sex je zakázaný, pretože škodí hlasivkám, a kto neladí so zvyškom, ten musí z kola, resp. zo skupiny von.

Hudobná komédia Ladíme! sa stala nečakaným hitom roka 2012, keď v kinách utŕžila viac ako 115 miliónov dolárov, teda skoro o sto miliónov viac, než stála. Diváci ocenili, že obsahuje netradičné prerábky svetových hitov, známy príbeh a sympatické hrdinky. Tú hlavnú menom Beca si zahrala Anna Kendrick, ktorú preslávila Twilight sága a ešte viac smutná komédia s Georgom Clooneym Lietam v tom.
 
Beca práve nastúpila na novú školu a ako ťažký introvert má v pláne nikam sa nezaraďovať a s nikým sa nepriateliť. To je prvý dôvod, prečo ju nestretnete inak, než so slúchadlami na ušiach. Tým druhým je túžba stať sa úspešnou dídžejkou. Svojho plánu sa drží až do chvíle, kedy narazí na veľmi nesúrodú partiu dievčat obsahujúcu upäté kráľovné krásy, urastené drsňáčky, sexuálne dračice aj ťažké asociálky, ktoré spája súťažné zborové spievanie slávnych pesničiek bez hudobného sprievodu. Beca síce na prvé kolo pytačiek Barden Bellas povie „nie“, ale nespochybniteľný hudobný sluch a schopnosť spievať čisto aj v sprche, ju nakoniec do klubu spievajúcich študentiek privedie. Medzi ňou a neoficiálnou šéfkou tímu Aubrey, ktorej ide hlavne o víťazstvo v prestížnom zápolení školských vokálnych skupín, to síce hneď začne nezdravo iskriť. Čo by to ale bolo za hudobnú komédiu, keby neskončila veľkým muzikálovým finále.
 
Príbehom sa vinú originálne prerábky starých i nových hitov, čím film nadväzuje na úspešný hudobný komediálny seriál Glee. Oproti nemu je humor Ladíme! ľudovejší a drsnejší, obzvlášť v podaní čoraz populárnejšej austrálskej komičky Rebel Wilson (Dámska jazda, Baby na ťahu).
 

Čo bude ďalej?

Tento rok prišlo do kín pokračovanie Ladíme 2. V ňom vokálna skupina Barden Bellas čelí národnej hanbe, ich jedinou šancou, ako sa dostať znovu na vrchol, je vyhrať svetový turnaj vokálnych skupín. Poraziť musia svoju nezohranosť aj namyslenú zohranú nemeckú skupinu Das Sound Machine. Do zboru sa pripojí nová členka, v podaní ďalšej herečky s oscarovou nomináciou, Hailey Steinfeld.

Ladíme!

Film / seriál
Hodnotenie FDB 80.4 %
Foto FilmBox

Réžia Jason Moore

Obsadenie Anna Kendrick, Skylar Astin, Ben Platt, Rebel Wilson, Adam DeVine, Anna Camp, Brittany Snow

Dĺžka 112 min.

Kompletný magazín s množstvom ďalších článkov nájdete voľne k stiahnutiu na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC