Film / seriál

Krúdovci: Zabudnite na Flinstonovcov, sú tu Krúdovci!

Krúdovci
Skylink Live TV

Sledujte na HBO na Skylink Live TV Sledovať

Žijú v jaskyni, ale problémy riešia ako bežná americká rodina. Akurát hrozí vyššie riziko, že ich môže vonku niekto zožrať. Kto? Hrdinovia nového animáku od štúdia Dreamworks, ktorý sa uchádzal o Oscara.

V šetko nové je zlé, nikdy sa neprestaň báť. Tak znie filozofia tatka Gruga, podľa ktorej riadi celú rodinu. Má preto dobrý dôvod. Žije v pravekej jaskyni a vonku sa potuluje rad prapodivných zvieratiek, ktoré by si síce vaše deti asi chceli vziať domov na hranie, ale pána Krúda desia. Pretože správne predpokladá, že aj tá najroztomilejšia ružová mačička by všetkých s chuťou zožrala. Ale keď sa rodinná jaskyňa stane neobývateľnou, ani taký zbabelec nemá na výber. Potom sa jeho rodinka vydá na výpravu do bezpečia a začne poriadne dobrodružstvo. A tiež väčšia zábava.
Neprekvapivo, podobne ako kedysi Flintstonovci, aj Krúdovci sa správajú v podstate ako obyčajná americká rodina. Akurát nosia kožušiny, americký futbal hrajú s potravou a na výlete sa predierajú fantastickým svetom, vizuálne podmanivým skoro ako v Avatarovi. Ich osudy spolu vymysleli, napísali a zrežírovali Kirk De Micco a Chris Sanders, s námetom im pomáhal ex-Monty Python John Cleese. Títo tvorcovia už majú za sebou pár úspechov. Predovšetkým Chris Sanders, ktorý sa podieľal na Levom kráľovi a výrazne aj na prvom dobrodružstve Ako vycvičiť draka. Aj tento film, rovnako ako Krúdovci, Shrek alebo Madagaskar, vznikol v animačných miestnostiach štúdia Dreamworks. Na svoju pravekú rodinku môžu byť všetci v štúdiu hrdí. Film, ktorý v origináli daboval Nicholas Cage alebo Emma Stone, v kinách po svete zarobil vyše 580 miliónov dolárov. Dosť na to, aby sa začala pripravovať dvojka. Tá sa má do kín dostať v novembri roku 2017.

Krúdovci

Film / seriál
Hodnotenie FDB 82,4 %
Foto HBO

Réžia Chris Sanders, Kirk De Micco

Scénár Chris Sanders, Kirk De Micco

Dĺžka 98 min.

HBO sobota 12. 7. Moj TV program Satelitná televízia: HBO MaxPack, HBO Standard, Komplet a Premium Internetová televízia: HBO, Kombi+ HBO a Premium

Kompletný magazín s množstvom ďalších článkov nájdete voľne k stiahnutiu na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC