Film / seriál

Hra o tróny V.: Piata séria seriálu Hra o tróny sa blíži…

Hra o tróny V.
Skylink Live TV

Sledujte na HBO na Skylink Live TV Sledovať

Po roku pôstu sa vracia Hra o tróny, najúspešnejší fantasy seriál posledných rokov. A nielen fantasy. Čo viedlo HBO k tomu, aby nové epizódy ukázala celému svetu naraz!

Výpravný fantasy seriál natočený podľa bestsellerovej románovej série Georgea R. R. Martina má rozpočet ako filmy. Z predstaviteľov kráľov a kráľovien, rytierov a zradcov, klamárov a poctivcov bojujúcich o moc, prípadne lásku, česť a prežitie, sa stali hviezdy. Nepokoje v mýtickej krajine pripomínajúcej pozemský stredovek, kde letá trvajú dekády a zimy sa môžu pretiahnuť na celý ľudský život, stále zúria a aspoň do roku 2017 ešte zúriť budú. Aj tí, ktorí ešte nevedia, koľko je vo Westerose kráľovstiev a čo sa skrýva za veľkým múrom na severe, teda majú dosť času zapojiť sa do celosvetovej mánie a byť v obraze. 
 
Tí, ktorí naopak vedia vymenovať všetkých členov Lannisterovcov vrátane vzdialených bratrancov a aj bez Google odrecitují aj heslá Tyrellovcov a Arrynovcov, nemusia na nové epizódy čakať ani o minútu dlhšie ako v USA.Piate kolo Hry totiž môže sledovať celý svet naraz! HBO pochopilo, že najzapálenejší fanúšikovia chcú každý diel vidieť čo najskôr, než im niekto prezradí, kto v ňom umrel. Preto očakávanú piatu sériu odvysiela vo viac ako 170 krajinách sveta súčasne s americkou premiérou.  
 
Doslova. Každá epizóda sa začne premietať už o tretej hodine ráno stredoeurópskeho času, vždy z nedele na pondelok, od 12. apríla. Premiérové diely budú vždy uvedené v originálnom znení s plnohodnotnými českými titulkami. Od šiestej hodiny rannej nájdete epizódu na HBO GO a o ôsmej večer potom bude bežať znovu na HBO. Dabovaných verzií sa záujemcovia z pochopiteľných dôvodov dočkajú na HBO aj HBO GO s miernym oneskorením.
 

O čom to celé zhruba je  

Po nešťastnej smrti kráľa Roberta Baratheona prepukla vo Westerose v podstate občianska vojna. Železný trón je vo vlastníctve bohatej rodiny Lannisterovcov. Ale pretože časť ľudí vie, že Robertove deti nie sú v skutočnosti Baratheoni, ale produkt incestného vzťahu medzi kráľovnou Cersei a jej bratom, podporujú iného následníka, Robertovho súrodenca Stannisa. Na trón si robí nároky aj Daenerys, posledný potomok z rodu Targaryenovcov, ktorý Roberta pred rokmi o moc násilne pripravil. Zatiaľ čo tá na druhom konci sveta zhromažďuje armádu a krotí svojich drakov, na severe bránenom len mužmi z Nočnej hliadky ohrozujú Westeros neskrotní Divokí a podivní, desiví Bieli chodci, ktorým je úplne jedno, kto sedí na Železnom tróne…
 

Čo prezradil trailer o piatej sérii

Margaery sa na druhý pokus stane kráľovnou. Jon Snow sa bude snažiť spojiť s Divokými. Brutálnu smrť princa Oberyna začnú mstiť jeho nemanželské dcéry. Daenerys opäť vypustí svoje draky a znovu sa vyspí s Daariom. Bron vezme zase do ruky meč. Tyrion uvidí na vlastné oči draka. Bude sa veľa bojovať.

Hra o tróny V.

Film / seriál
Hodnotenie FDB 90.7 %
Foto HBO

Réžia Brian Kirk, Daniel Minahan, Timothy Van Patten

Obsadenie Sean Bean, Mark Addy, Nikolaj Coster-Waldau, Michelle Fairley, Lena Headey, Emilia Clarke, Iain Glen

Dĺžka 60 min.

HBO nedeľa 12. 4. Moj TV program Satelitná televízia: HBO MaxPack, HBO Standard, Komplet a Premium Internetová televízia: HBO, Kombi+ HBO a Premium

Kompletný magazín s množstvom ďalších článkov nájdete voľne k stiahnutiu na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC