Film / seriál

Drogy, sex, zločin, šialenstvo a hudba

Seriál Vinyl
Skylink Live TV

Sledujte na HBO na Skylink Live TV Sledovať

Martin Scorsese, Mick Jagger, Terence Winter – toto trio stojí za novým seriálom Vinyl, najočakávanejšou televíznou novinkou tohtoročnej zimy.

Scorsese má doma Oscara za krimi Na druhej strane a všade po svete fanúšikov vďaka svojim ďalším opusom ako Mafiáni, Zúriaci býk alebo Kasíno. Jagger má doma Zlatý glóbus za song k remaku Alfie a všade po svete fanúšikov svojej kapely Rolling Stones, ktorá patrí medzi stálice rockovej scény už od 60. rokov. Winter má štyri ceny Emmy za seriál Sopranovci, nomináciu na Oscara za scenár Scorseseho komediálnej drámy Vlk z Wall Street a po svete fanúšikov vďaka seriálu Boardwalk Empire. Niet teda divu, že ich spoločne pripravovaný seriál sa stal najočakávanejšou televíznou novinkou tohtoročnej zimy.
V hlavách Jaggera a Scorseseho sa nápad na Vinyl zrodil už v roku 2006, keď Jagger požiadal slávneho režiséra, zároveň aj autora dokumentov o rockovej kapele The Band a o Bobovi Dylanovi, aby režíroval film Shine and Light dokumentujúci dva koncerty Rolling Stones.
Podľa magazínu Deadline Jagger počas tohto natáčania navrhol, že by mohli vytvoriť film ako je Kasíno, zasadený do sveta hudobného biznisu. Projekt, ktorý vtedy niesol názov History of Music, sa najprv krátko ohrial u spoločnosti Paramount, ale v roku 2010 definitívne zakotvil u HBO. Scenár pilotného dielu nakoniec vzišiel z pera Terencea Wintera a Georgea Mastrasa, ktorý je podpísaný pod iným úspešným seriálom Perníkový tatko.

Na koho sa tešiť

Rocková dráma Vinyl odštartuje šesťdielnou prvou sériou v nedeľu 14. februára. Nový dramatický seriál je zasadený do New Yorku sedemdesiatych rokov a pojednáva o zrode hudobných smerov, ako sú punk, rock a disco. Veľkolepú jazdu naprieč hudobnou brandžou, ktorá bola v tom čase presiaknutá drogami a sexom, sledujeme očami šéfa hudobného vydavateľstva Richieho Finestru.
zakladateľ a riaditeľ American Century Records sa zo všetkých síl snaží zachrániť svoju nahrávaciu spoločnosť aj svoju česť, bez toho aby musel ísť cez mŕtvoly. Bohužiaľ jeho nadanie objavovať nové talenty slabne, preto musí urobiť nevyhnutné životné rozhodnutie. To si však vyberie svoju daň v podobe krízy identity. Úlohu Finestru dostal Bobby Cannavale, preslávený už spomínaným seriálom, na ktorom spolupracoval Winter so Scorsesem, Boardwalk Empire. V novinke sa pred kameru postavila aj Olivia Wilde, ďalej Ray Romano, Birgitte Hjort Sørensen, Juno Temple alebo Jaggerov syn James, ktorý si zahral speváka fiktívnej skupiny Nasty Bits.
Olivia Wilde hrá Richieho manželku a matku jeho dvoch malých detí Devonu. Bývalá herečka a modelka, ktorou bol v šesťdesiatych rokoch očarený Andy Warhol, sa vracia späť k svojmu bohémskemu životu po tom, čo Richieho práca začne pre ich vzťah predstavovať značnú záťaž. Ray Romano sa predstaví v úlohe Zaka Yankovicha, jedného z Richieho partnerov, ako jeho dôverník a tiež neústupný riaditeľ propagácie spoločnosti American Century, ktorý však zostáva v Richieho tieni. 
Ich profesionálny vzťah pošramotia spory o to, akým smerom by sa ich spoločnosť mala počas roka 1973 orientovať na hudobnej scéne.
Viac nájdete v tabletovom magazínu, ktorý je dostupný pre iOS a Android, alebo pre PC.

Vinyl

Film / seriál
Foto HBO

Réžia Martin Scorsese, Allen Coulter, Mark Romanek…

Scénár Terence Winter, George Mastras

Obsadenie Bobby Cannavale, Olivia Wilde, Ray Romano, Ato Essandoh, Max Casella, P. J. Byrne, J. C. MacKenzie, Birgitte Hjort Sørensen, Juno Temple, Jack Quaid

Dĺžka 120 min. + 9 × 60 min. min.

HBO pondelok 15. 2. Moj TV program Satelitná televízia: HBO MaxPack, HBO Standard, Komplet a Premium Internetová televízia: HBO, Kombi+ HBO a Premium

Kompletný magazín s množstvom ďalších článkov nájdete voľne k stiahnutiu na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC