Film / seriál

Designovať kráľovi záhradu a kuť pikle

V kráľových záhradách

Keď milujete intrigy na kráľovskom dvore, silnú ženskú postavu a mimoriadne nevšednú tému, skúste film V kráľových záhradách s výbornou Kate Winslet.

Film nás zavedie do romantického roku 1682, kde sledujeme príbeh svojráznej tvrdohlavej dizajnérky záhrad Sabine De Barra (Kate Winslet). Mladá ambiciózna žena žije a pracuje na francúzskom vidieku keď z ničoho nič dostane pozvánku na dvor kráľa Ľudovíta XIV. (Alan Rickman). 
A tak ako Salieri neznášal Mozartov talent i kráľov vrchný záhradný architekt André Le Notre (Matthias Schoenaerts) ťažko „rozdýchava“ Sabinin osobitý prístup a jej progresívne metódy. Pod ťarchou okolností a s ťažkým srdcom jej nakoniec zverí práce na jednej z najdôležitejších záhrad v novom paláci Kráľa Slnka vo Versailles. Na rozdiel od spomínaného Salieriho je Le Notre vnímavejší a nakoniec začne prijímať Sabinin neortodoxný štýl.

Vytvoriť záhradu a potom v nej intrigovať

Sabine ale nie je pokroková len vo svojej práci. Neváha porušovať prísne pravidlá etikety kráľovského dvora a búra aj spoločenské a triedne tabu. Práve vďaka svojmu rebelantstvu ale nadväzuje vzťah so samotným kráľom a neskôr získava dôveru aj jeho brata, princa Filipa.
Viac nájdete v tabletovom magazínu, ktorý je dostupný pre iOS a Android, alebo pre PC.

V kráľových záhradách

Film / seriál
Hodnotenie FDB 79,3 %
Foto AXOCOM, BONTONFILM

Réžia Alan Rickman

Scénár Allison Deegan, Jeremy Brock, Alan Rickman

Obsadenie Kate Winslet, Matthias Schoenaerts, Alan Rickman, Stanley Tucci, Jennifer Ehle, Helen McCrory, Alistair Petrie, Danny Webb, Steven Waddington, Pauline Moran

Dĺžka 116 min.

utorok 19. 1.

Kompletný magazín s množstvom ďalších článkov nájdete voľne k stiahnutiu na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC