Film / seriál

Čo človek zaseje

The Harvest

Každá rodina má tajomstvo. Výnimkou nie sú ani Youngovci, na prvý pohľad spokojná rodina žijúca na vidieku v krásnom dome. Za zatiahnutými roletami sa ale odohráva dráma, ktorá má zostať okolitému svetu skrytá.

Dospievajúce dievča Maryann sa po strate svojich rodičov presťahuje k babke a dedkovi na vidiek. Cíti sa ale osamelo, cnie sa jej po starých kamarátoch, a preto sa sama túla po okolí a hľadá rozptýlenie. V okne jedného zo susedných domov uvidí chlapca, ktorý ju pozve na návštevu na hranie videohier. Andy je na vozíku a žije so svojimi rodičmi, doktorkou Katherine a ošetrovateľom Richardom, ktorí sa o neho neustále starajú. Andy je rád za spoločnosť, von ho totiž matka nepúšťa, takže nepozná žiadne iné deti zo susedstva. Maryann Andyho navštevuje, ale zakaždým v dome cíti podivne stiesnenú atmosféru a tuší, že s touto rodinou nebude všetko úplne v poriadku.

Film natočil americký režisér John McNaughton, ktorý je autorom filmového portrétu masového vraha Henryho Lee Lucasa či televízneho seriálu Majstri hrôzy, na pomoc so scenárom si prizval nováčika Stephena Lancellottiho. Ako rodičia sa predstavia Michael Shannon a Samantha Morton, Andyho si zahral Charlie Tahan a Maryann stvárnila Natasha Calis. Vo filme sa tiež objaví napríklad hollywoodsky matador Peter Fonda.

Zvrat vo filme nastáva vo chvíli, keď Katherine zakáže Maryann navštevovať svojho syna. Dievča sa ale nedá a v neprítomnosti rodičov sa s Andym stále vída, jedného dňa sa ale Richard a Katherine nečakane vrátia domov skôr a Maryann sa musí schovať v pivnici. Pri hľadaní únikovej cesty narazí na osvetlenú miestnosť, v ktorej zbadá šokujúci výjav, vďaka ktorému odhalí tajomstvo Andyho rodičov. Viac už ale nechceme spoilerovať, tempo filmu sa však od Maryanninho objavu začína veľmi zrýchľovať a vy pochopíte, prečo majú Andyho rodičia práve také povolanie a prečo sa film volá The Harvest (Žatva).

Viac nájdete v tabletovom magazínu, ktorý je dostupný pre iOS a Android, alebo pre PC.

The Harvest

Film / seriál
Hodnotenie FDB 66,7 %
Foto Cinemax

Réžia John McNaughton

Scénár Stephen Lancellotti

Obsadenie Michael Shannon, Natasha Calis, Charlie Tahan, Peter Fonda, Meadow Williams, Leslie Lyles, Samantha Morton, Amina Robinson

Dĺžka 104 min.

pondelok 30. 1.

Kompletný magazín s množstvom ďalších článkov nájdete voľne k stiahnutiu na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC