Film / seriál

Blunt Talk: Žiadne plané reči

Blunt Talk
Skylink Live TV

Sledujte na HBO na Skylink Live TV Sledovať

Patrick Stewart sa odvážne vydal tam, kam doteraz nevkročil. V novom bujarom komediálnom seriáli vyznáva heslo sex, drogy a alkohol.

Sedemdesiatpäťročný Patrick Stewart sa preslávil ako statočný kapitán Pickard z legendárneho Star Treku: Novej generácie. Nemenej populárny je ako Profesor X vo filmovej sérii X-Men. Ako zaslúžilý anglický gentleman má pred menom titul Sir. Nie je toho veľa, čo by v živote nerobil. Zvládol aj niekoľko komických úloh. Ale nikdy nie hlavnú úlohu v komediálnom seriáli, v ktorom sa ožiera za volantom, požiera marihuanovú čokoládu a prehmatáva transgenderovú prostitútku s penisom v nohavičkách. To všetko Patrick Stewart – teda Sir Patrick Stewart robí teraz.
 

V podstate slušný chlap

Britský herec sa odvážne vydal tam, kam doteraz nevkročil a v bujarej novinke Blunt Talk (Plané reči) hrá anglického žurnalistu Waltera Blunta, ktorý pracuje na americkej káblovke a vyznáva šialený životný štýl. Pravdou je, že sir Patrick si v posledných rokoch vybudoval imidž herca „svätých“ úloh a veterána shakespearovskej drámy. Toto je rozdiel. „Naozaj to myslí dobre,“ tvrdí o hlavnom hrdinovi. „Je to veľmi seriózny, odhodlaný a zodpovedný novinár – aspoň v profesionálnom živote. Verí, že médiá majú moc zmeniť život. Má však osobné problémy vo vzťahoch, s alkoholom, s niekoľkými ilegálnymi substanciami, skrátka a dobre nedokáže si dať svoj život do poriadku.“
 
Stewart mal už dlho chuť zohrať poriadnu komédiu. Tvrdí, že jeho hrdina je v podstate slušný chlap a vďaka tomu sú humorné scény viac zábavné. Napriek veľkému potenciálu k niečomu nechutnému, je výsledok celkom šarmantný. Zároveň ide o výsledok spolupráce Setha MacFarlana, ktorý stojí za seriálom Griffinovci aj filmami s vulgárnym komediálnym mackom Tedom, a Jonathana Amesa, stvoriteľa seriálu Bored to Death.
 

Chaos, vzrušenie, alkohol a ďalšie omamné látky

Nie je bez zaujímavosti, že kariéra žurnalistu je niečím, čo sa Stewartovi odjakživa pozdávalo. Keď v pätnástich rokoch zdarne dokončil školskú dochádzku, nastúpil v redakcii miestneho novinového plátku. Ako zďaleka najmladší dopisovateľ mal na starosti len „nekrológy, narodenia a svadby.“ Jedného dňa po tak nezabudnuteľnom zážitku akým je zhliadnutie troch mŕtvol ešte pred obedom sa vrátil do redakcie a dal výpoveď.
 
„Profesionálna stránka veci ma proste fascinuje,“ hovorí Stewart v rozhovore pre časopis Time. „A potom je tu všetko ostatné: chaos, zmätok, romantika, vzrušenie, alkohol a ďalšie omamné látky! Nejaké komediálne úlohy už som zvládol, ale nikdy za takýchto okolností. „Stewart sa pritom k Blunt Talk nedostal nijako náhodou. S MacFarlaneom sa poznal, pretože nahovoril riaditeľa CIA Bullocka v jeho druhom komediálnom animáku American Dad! Potom prišla nová ponuka a nebolo čo riešiť.
Kapitán Pickard je na dôchodku, Profesor X prijal medzi superhrdinami vedľajšiu úlohu. Čo si asi budúcnosť prichystá pre Waltera Blunta? Blunt Talk už majú druhú sériu istú, takže sa otvárajú nové možnosti. Stewart navrhuje zahrnúť rozhovory so skutočnými známymi osobnosťami a spravodajcami. Myslí pritom na svoju dlhoročnú kamarátku Madeleine Albright. Nech už sa Walter Blunt dočká čohokoľvek, isté je, že chaos bude nasledovať.

Blunt Talk

Film / seriál
Foto HBO

Réžia Tristram Shapeero, Bill D'Elia, Michael Lehmann

Obsadenie Patrick Stewart, Adrian Scarborough, Timm Sharp, Dolly Wells, Jacki Weaver, Mary Holland, Karan Soni

Dĺžka 30 min.

HBO pondelok 14. 9. Moj TV program Satelitná televízia: HBO MaxPack, HBO Standard, Komplet a Premium Internetová televízia: HBO, Kombi+ HBO a Premium

Kompletný magazín s množstvom ďalších článkov nájdete voľne k stiahnutiu na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC