Film / seriál

5× nádejná hviezda Kristen Stewart

5× nádejná hviezda Kristen Stewart

Aj keď ju preslávila upírska sága Twilight, Kristen Stewart zvládne zahrať aj iné postavy než zakríknutú teenagerku. Jej kariéra obsahuje rôznorodé úlohy a herečka všetkým dokázala, že nie je len prvoplánovou hviezdičkou.

Kristen Jaymes Stewart sa narodila 9. apríla 1990 v Los Angeles, nejaký čas potom žila s rodičmi v štáte Colorado, ale tam dlho nevydržali a presťahovali sa späť do slnečnej Kalifornie. S hereckou kariérou jej v začiatku pomohol otec John, televízny producent, ktorý jej zaistil úlohy v niekoľkých reklamách. Kristen debutovala vo filme v roku 2001, a to v dráme Životné istoty, hneď o rok neskôr si zahrala po boku takej hviezdy ako Jodie Foster v trilleri Úkryt, ktorý jej zaistil ďalšie filmové ponuky. Až s úlohou Belly v Súmraku ale získala medzinárodný úspech a štatút hollywoodskej star.

Twilight sága: Zatmenie

Štvordielna upírska romanca na motívy rovnomenných bestsellerov americkej spisovateľky Stephenie Meyer sa stala kasovým trhákom. Bella (Kristen Stewart) sa po tom, čo sa jej matka znovu vydá, rozhodne odsťahovať k svojmu otcovi do mestečka Forks. Začne tu navštevovať strednú školu a hneď prvý deň sa zoznámi s tajomným a očarujúcim Edwardom (Robert Pattinson), ktorý ju okamžite začne priťahovať. Napriek varovaniu priateľov sa s mladíkom zblíži, čoskoro ale zistí, že Edward nie je len obyčajný chalan… Filmy si získali ohromnú základňu fanúšikov, Kristen StewartRobert Pattinson spolu dokonca tvorili pár aj v skutočnosti, a to celé štyri roky.

Sledujte na FilmBox Premium, 31. marca

Kliatba domu slnečníc

Dvojčatá Danny Pang a Oxide Pang Chun natočili horor na motívy tragédie v mestečku Amityville. Kristen stvárnila teenagerku Jess, ktorá sa so svojimi rodičmi a malým bratom Michalom presťahuje z Chicaga na slnečnicovú farmu v Severnej Dakote, kde predtým žila rodina Rollinsovcov. Starý dom naháňa Jess hrôzu a postupne sa naozaj začnú diať čudné veci, malý Michael vidí mŕtvych ľudí a ona zažíva paranormálne javy. Čo sa stalo predchádzajúcim obyvateľom? Naozaj odišli, alebo stále žijú v dome, v jedinom mieste, ktoré kedy poznali? A ak áno, čo ich zabilo? Jedno je isté, brúsi si to zuby aj na súčasných nájomníkov.

Sledujte na Film+, 30. marca

The Runaways

Kristen ako frontmanka a duša rockovej dievčenskej kapely The Runaways, ktorej príbeh rozpráva rovnomenný film režisérky Florie Sigismondi. Joan Jett založila skupinu v druhej polovici 70. rokov s kamarátkou Cherie Currie (Dakota Fanning), ešte keď boli na strednej. Úspech na seba nenechal dlho čakať a Cherie sa ako hlavná speváčka stala idolom. Medzi dievčatami sa ale čoskoro objavili rozpory, každá z nich si totiž budúcnosť predstavovala inak. Film, ktorý popisuje vznik, nečakanú slávu aj jej temnú stránku a nakoniec aj rozpad kapely, bol natočený na motívy memoárov Cherie. Kristen sa kvôli úlohe nechala ostrihať a sama aj naspievala piesne, ktoré na soundtracku k filmu zaznejú.

Still Alice

Jednu z prvých naozaj vážnych úloh si Kristen zahrala v dráme o vysokoškolskej profesorke lingvistiky Alice (Julianne Moore), ktorej diagnostikujú skorú formu Alzheimerovej choroby. Lydia, Aliciina dcéra, už žije mimo domov, skúša sa uplatniť ako herečka a s rodinou a dvoma súrodencami sa moc nevída. Po správe o matkinej chorobe je to ale práve ona, kto sa presťahuje späť domov, aby sa o ňu mohla starať. Zaujímavosťou je, že fanúšikovia Kristen zorganizovali k príležitosti jej 24. narodenín zbierku, ktorej výťažok 21 000 dolárov potom putoval na výskum liečby Alzheimerovej choroby.

Café Society

Woody Allen si herečku vybral pre úlohu Vonnie, asistentky mocného agenta filmových hviezd Phila (Steve Carell). K nemu do Hollywoodu prilieta z Bronxu synovec Bobby (Jesse Eisenberg) a začína pracovať ako poslíček. Aj keď sa mladík ocitá vo svete opulentných večierkov plných celebrít, modeliek aj politikov, zamiluje sa práve do Vonnie. Tá je však zadaná… Názov najnovšieho filmu režiséra kultových filmov Annie Hall a Zahraj to znova, Sam odkazuje na umelcov, celebrity a prominentov, ktorí sa na konci 19. a začiatku 20. storočia stretávali v kaviarňach a reštauráciách vo veľkomestách ako New York, Paríž a Londýn. 

Twilight sága: Zatmenie, Kliatba domu slnečníc

Film / seriál
Foto Film+, FilmBox Premium

Kompletný magazín s množstvom ďalších článkov nájdete voľne k stiahnutiu na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC