Film / seriál

300: Vzostup impéria: Zastavený príval alebo toto nie je Sparta

300: Vzostup impéria
Skylink Live TV

Sledujte na HBO na Skylink Live TV Sledovať

Peržania útočia. Gréci sa bránia. Krv strieka. Eva Green zúri. Bitka pri Termopylách bola ešte len začiatok.

Píše sa doba, kedy antika ešte nie je starodávna romantika, a zúfalí Aténčania sú v ceste pomstychtivej perzskej armáde. V jej čele stojí zúrivá Eva Green ako vojvodkyňa Artemisia, ktorá seká, bodá a trhá každého, kto sa jej odváži čeliť. Neskôr v predvečer rozhodujúcej bitky s rovnakou vervou zvedie hlavného hrdinu. Presne tak! Eva Green je opäť v Evinom rúchu a jej základný inštinkt tromfne aj tú najbrutálnejšiu smrť na obrazovke.  

Toto sú Atény!

300: Vzostup impéria sa tvári ako pokračovanie hitu 300, ale v skutočnosti je oveľa viac. Dej sa odohráva pred tým, počas toho a po tom, čo si výkvet Sparty vyšiel na „prechádzku“ a zastavil príval dobyvačných Peržanov na súši. Toto nie je Sparta, sú to Atény a ich hrdinovia vedení Themistoklom idú primárne proti perzskému loďstvu. Pôvodný režisér Zack Snyder prešiel k Mužovi z ocele (a teraz pracuje na úplne inej dlho očakávanej bitke Batman vs. Superman: Úsvit spravodlivosti), takže Vzostup impéria prevzal neznámy Noam Murro.
Štýl režiséra reklám nemôže svetu 300 nijako uškodiť, ale Murro nemá v rukáve nič nové. Okrem hektolitrov krvi. Od úvodného stretu na mori prešpikovaného spomalenými zábermi a brutálnymi zabíjačkami je 300: Vzostup impéria vizuálne premyslené predstavenie, ale nad jeho obsahom sa moc dumať nedá. Ukazuje sa, že aj keď sa 300 vôbec nedržalo skrátka, oproti Vzostupu impéria bolo ešte umierneným filmom. Toto je jednoducho 300 na tristo.

300: Vzostup impéria

Film / seriál
Hodnotenie FDB 74.7 %
Foto Profimedia.cz

Réžia Noam Murro

Obsadenie Sullivan Stapleton, Eva Green, Lena Headey, Hans Matheson, Callan Mulvey, David Wenham, Rodrigo Santoro

Dĺžka 98 min.

HBO nedeľa 28. 6. Moj TV program Satelitná televízia: HBO MaxPack, HBO Standard, Komplet a Premium Internetová televízia: HBO, Kombi+ HBO a Premium

Kompletný magazín s množstvom ďalších článkov nájdete voľne k stiahnutiu na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC