Dokument

Vášeň pre vesmír

Vášeň pre vesmír
Skylink Live TV

Sledujte na Spektrum HD na Skylink Live TV Sledovať

Narodiť sa v dvadsiatom storočí v mnohých ohľadoch nebolo nič príjemné, ale v mnohých iných ohľadoch to ľuďom ponúklo neutíchajúce možnosti objavovať miesta, kam sa nikdy predtým nikto nedostal.

Koho by aspoň na chvíľu nefascinoval vesmír. Priestor nezmerných rozmerov a vzdialeností, plný neznámych svetov a tajomstiev, to je to pravé pre rojkov, ale aj pre vedcov, alebo pre astronauta. Už ako malý bol Francúz Thomas Pesquet z nočnej oblohy doslova „paf“. A čo už potom, keď človek začal do vesmíru prenikať, posúvať hranice v jeho poznávaní, až sa mu podarilo pristáť na Mesiaci. Svet bez gravitácie jednoducho Thomasa očaril a povolania astronauta sa nehodlal vzdať. Jeho veľký detský sen sa mu nakoniec splnil.

Vďaka nemu sa aj vy môžete zoznámiť s mladšou generáciou kozmického výskumu. Ako malého ho fascinovali udalosti z minulosti a ako dospelý sa Thomas stal mužom budúcnosti, ktorý sa snaží prispieť k poznávaniu doteraz len málo prebádaného priestoru nad našimi hlavami. V novom veľmi zaujímavom seriáli Vesmír zajtrajška sa môžete zoznámiť s najnovšími poznatkami vedcov, ale aj s osobnými skúsenosťami, ktoré Thomas za svoju astronautickú kariéru nazbieral.

V šiestich takmer hodinových dieloch postupne uvidíte, čo dobré nám vesmír a jeho výskum ponúka. Aby sme len nemudrovali, pozriete sa aj za astronautmi a spoznáte, aké to je žiť na mieste s nulovou gravitáciou. A čo by bol vesmír bez zmienky o mimozemšťanoch? Rovnako tak nemôže chýbať ani Mars, ktorý sa ľudia snažia osídliť.

Vesmír zajtrajška ponúka aj reálne zábery z družíc a vesmírnych staníc, rovnako ako vizuálne dokonalé animácie a názorné ukážky najrôznejších javov. Týmto fascinujúcim priestorom vás navyše sprevádza sympatický astronaut Thomas. 

Vesmír zajtrajška

Dokument
Foto Spektrum
Spektrum HD pondelok 24. 4. Moj TV program Satelitná televízia: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Komplet, Multi a Premium Internetová televízia: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Kombi+ HBO, Multi a Premium

Kompletný magazín s množstvom ďalších článkov nájdete voľne k stiahnutiu na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC