Dokument

V božských stopách

Morgan Freeman v Egypte

Na svete existuje nespočetné množstvo bohov a náboženstiev. My sa vydáme po stopách tých najrozšírenejších – kresťanstva, islamu, hinduizmu, budhizmu a judaizmu. Na tejto zaujímavej ceste nás navyše bude sprevádzať doslova božský sprievodca Morgan Freeman.

Vždy som bol Bohom fascinovaný. Prečo ľudia po celom svete uctievajú Boha, alebo Bohov tak rozdielne? Vydal som sa preto na cestu, aby som pochopil, ako nám Boh pomáha odpovedať na tie najzásadnejšie otázky a určuje naše miesto vo vesmíre. Toto je moja životná cesta, na ktorej sa snáď dozviem odpovede na kľúčové otázky. Viera nás totiž spája všetkých v jednom veľkom príbehu, príbehu Boha.“

To sú slová Morgana Freemana, ktorý si len tak mimochodom Boha sám zahral vo filme Bruce, Všemohúci (2003). Tento nesmierne charizmatický herec vás vezme na cestu okolo sveta, aby sa pokúsil prísť na kĺb otázkam, ktoré si ľudia kladú odpradávna: Odkiaľ sme prišli? Čo sa stane, keď zomrieme? Prečo existuje zlo? A dnes tiež: Ako veda mení vieru? Spoločne s Morganom sa tak ocitnete na posvätných miestach snáď všetkých veľkých civilizácií – uprostred divočiny v tajomných indických chrámoch, v Izraeli pri Múre nárekov, vo Vatikáne, v anglickom Stonehenge, pred egyptskými pyramídami, v Mexiku, v Guatemale a na mnohých ďalších miestach.

Morgan vyspovedá jednotlivých cirkevných predstaviteľov, bude sa zúčastňovať na obrovských bohoslužbách na štadióne a tiež si na vlastnej koži vyskúša, čo všetko mu dokáže o ľudskom mozgu a mysli povedať moderná veda. Čakajú vás zaujímavé rozhovory, nádherné miesta a hlavne plno známych i neznámych informácií, o ktorých budete neustále premýšľať. Tento úžasný dokumentárny seriál nemohol mať lepšieho sprievodcu. Morgan Freeman sa ukazuje ako veľmi zvedavý, ale aj pokorný človek, ktorý rozhodne neklame, keď hovorí, že Boh ho fascinoval vždy. S ním na cestách vás bude fascinovať tiež.

Viac nájdete v tabletovom magazínu, ktorý je dostupný pre iOS a Android, alebo pre PC.

Príbeh Boha s Morganom Freemanom

Dokument
Foto Nat Geo Channel
nedeľa 3. 4.

Kompletný magazín s množstvom ďalších článkov nájdete voľne k stiahnutiu na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC