Dokument

V bojovej vrave

V bojovej vrave

Nielen malí chlapci sa radi hrajú na rytierov, aj už trochu odrastených dobrodruhov fascinuje svet bitiek a veľkých veliteľov.

History Channel si pripravil dokumentárnu sériu, ktorá nadchne všetkých zapálených bojovníkov. Odborník na slovo vzatý, Terry Schappert, bývalý člen elitnej armádnej jednotky, sa rozhodol pozrieť sa na zúbok tým najvýznamnejším bojovníkom našej minulosti. Postupne sa zoznámite nielen s významnými bojovníkmi, ale aj so stratégiami, bojovým výcvikom a zbraňami, ktoré používali. Uvidíte, aký asi viedli život bojovníci na všetkých kontinentoch.

Napríklad na mrazivom severe sa meča neujímali len statní muži, ale v radoch Vikingov bojovali aj ženy. Úplne iné podmienky a zbrane vládli zase Južnej Amerike, kde dnes bájne mestá chránili Aztékovia. A ako to vyzeralo, keď sa do seba pustili muži v Európe? To vám odhalí diel venovaný Barbarom. Nevynecháme však ani Áziu a legendárnych čarodejníkov s mečmi, Samurajov. Budete možno prekvapení, pretože život bojovníkov sa príliš nelíšil od toho armádneho dnes. Samozrejme, že nemali také technické vymoženosti, ale odvaha a česť zostávajú stále doménou len naozajstných velikánov, nech už pochádzajú odkiaľkoľvek.

Bojovníci

Dokument
Foto History Channel
utorok 23. 5.

Kompletný magazín s množstvom ďalších článkov nájdete voľne k stiahnutiu na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC