Dokument

Predátori – lovci, alebo korisť

Predátori pod vodú
Skylink Live TV

Sledujte na National Geographic Wild HD na Skylink Live TV Sledovať

Unikátna štvordielna miniséria z produkcie programu National Geographic vám poodhalí zákulisie života prapodivných živočíchov po celej planéte. Nenechajte sa totiž mýliť, ani predátori nie sú vždy a všade v bezpečí.

Seriál Tajný život predátorov vždy počas jednej hodiny zavíta do určitého prostredia – pod vodnú hladinu, do pralesov, na púšte – a zoznámi vás s niekoľkými živočíchmi, ktoré sú pre iné zvieratá hrozbou, avšak zároveň sú sami korisťou. Každý z nich má preto svoje špecifické spôsoby lovu rovnako ako maskovania.

Ak si myslíte, že napríklad orly sú úplne v bezpečí vo výškach a len ostrým zrakom sledujú svet pod sebou, aby si vyhliadli nejakú „dobrôtku“ na obed či večeru, ste na omyle. Aj oni majú svoj dôvod, prečo si stavajú hniezda na zdanlivo nedostupných miestach. A čo potom taká líška. Je to pekne prefíkaná šelma, lesmi sa preháňa takmer nepozorovane a drobnejšie zvieratá sa pred ňou majú na pozore, lenže ani ona nie je mimo svoju noru v bezpečí. A ak si myslíte, že pod vodnou hladinou sa treba obávať len žralokov, ste opäť vedľa. Existuje napríklad celý rad skokanov, ktorým sa ostatní oblúkom vyhýbajú, pre iných sú však vítanou pochúťkou. Toto sú však lovci solitéry, ale čo také zvieratá, ktoré žijú a lovia v svorkách? Môžu sa síce lepšie brániť, ale zároveň sa horšie skrývajú…

O mnohých z týchto dravcov a šeliem toho vieme už pomerne veľa, ale štáb programu National Geographic sa rozhodol dostať sa k nim čo najbližšie a natočiť ich tak, ako sa to ešte nikomu nepodarilo. Pre tieto účely vyvinuli novú techniku, upravovali kamery a ďalšie vybavenie, a vás tak čaká úplne jedinečný zážitok. Ocitnete sa doslova uprostred súbojov o korisť, uvidíte, ako dokonale sa dokážu niektoré zvieratá skrývať a aké pevné väzby ich spájajú s ich druhmi aj mláďatami. O tom, že vizuálna zložka jednotlivých dielov je dokonalá, sa v prípade tohto kanálu netreba rozpisovať. Čaká vás jednoducho zážitok po všetkých stránkach.

Viac nájdete v tabletovom magazínu, ktorý je dostupný pre iOS a Android, alebo pre PC.

Tajný život predátorov

Dokument
Foto Nat Geo Wild
National Geographic Wild HD piatok 23. 12. Moj TV program Satelitná televízia: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Komplet, Multi a Premium Internetová televízia: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Kombi+ HBO, Multi a Premium

Kompletný magazín s množstvom ďalších článkov nájdete voľne k stiahnutiu na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC