Dokument

Na zdravie!

Na zdravie!

Ako vieme, Česi pohárikom lahodného moku nikdy nepohrdnú. Naším národným nápojom je síce pivo, ale vieme oceniť aj dobré víno, rovnako ako pálenku či likéry. O tom, čo sa pije u našich susedov, tiež niečo vieme, ale čím si zvlažia hrdlo niekde na druhom konci sveta?

Aby sme to zistili, je tu herec, degustátor a hlavne nadšený dobrodruh Jack Maxwell, ktorý sa rozhodol, že bude svet spoznávať trochu svojráznym spôsobom. Vzhľadom na to, že pochádza z Bostonu, v ktorom sú krčmy a bary vraj niečo ako obývacie izby, je jasné, čo ho zaujíma. Alkohol! Jack však nie je len krčmový povaľač, dobrý drink vie oceniť a hlavne si ho vie vychutnať.

Nielenže vám veľmi farbisto popíše, čo že to práve popíja, ale tiež vďaka nemu spoznáte bližšie krajiny, v ktorých sa ten či onen nápoj vyrába. Jacka samozrejme zaujímajú miestni ľudia, takže nakuknete aj do vzdialených, často exotických lokálov, zoznámite sa aj s výrobnými postupmi a nebudú chýbať ani informácie o histórii a kultúre. Nie vždy je to však jednoduché, pretože ako sa hovorí, koľko ľudí toľko chutí, takže Jackovi sa občas do rúk dostávajú poháre s obsahom, ktorý nebudí práve najväčšiu dôveru. Ochutná tak takmer všetko od sopečného piva po peruánsky nápoj Masato, ktorému sa inak hovorí pľuvané pivo.

Alkohol vraj rozväzuje jazyk, tak uvidíme, čo všetko nám nielen o sebe Jack na svojich cestách prezradí.

Alkoholový dobrodruh

Dokument
Foto Travel Channel
piatok 24. 3.

Kompletný magazín s množstvom ďalších článkov nájdete voľne k stiahnutiu na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC