Dokument

JFK

JFK
Skylink Live TV

Sledujte na Viasat History HD na Skylink Live TV Sledovať

Ikonická skratka mena, ktoré pozná celý svet – John Fitzgerald Kennedy. Osobnosť, ktorá dodnes fascinuje veľa ľudí, charizmatický muž, ktorého ženy zbožňovali, a milovaný i nenávidený politik.

Na konci mája uplynie presne sto rokov od narodenia legendárneho amerického prezidenta a to je udalosť, ktorá sa musí patrične využiť. JFK sa narodil do rodiny, ktorej vládol pevnou rukou pedantský otec pracujúci ako veľvyslanec a o deti sa starala vzdelaná, no pomerne chladná matka. Všetkých deväť súrodencov malo jediný životný cieľ, byť tým najlepším v čomkoľvek. Neustále medzi sebou súťažili o priazeň otca a táto ctižiadostivosť ich hnala k stále lepším a lepším výkonom.

Najďalej to z rodiny dotiahol práve Jack, ktorý počas druhej svetovej vojny svedomito bránil svoju vlasť, ako podporučík a vyslúžil si Purpurové srdce za svoju odvahu. Po vojne, v roku 1947, sa stal kongresmanom a jeho politická hviezda stúpala ďalej, čoskoro získal senátorský post a Biely dom mal už takmer na dosah. Do prezidentského kresla sa posadil nakoniec v roku 1961, ale dlho v ňom nezostal. Osudným sa mu stala o dva roky neskôr návšteva Dallasu, kde bol na neho za dodnes nie celkom vyjasnených okolností spáchaný atentát.

Fascinujúca však nie je len jeho kariéra, ale aj osobný život. Jeho manželka Jacqueline sa stala prvou dámou Spojených štátov, ktorá bola vnímaná ako celebrita. Krásne ženy sa okolo Jacka točili nielen doma, ale aj na večierkoch, a tak niet divu, že jeho charizme podľahla nejedna známa herečka. K jeho najslávnejším milenkám patrila bezpochyby Marilyn Monroe.

K výročiu osláv si kanál Viasat History pripravil hneď niekoľko relácií, ktoré sa budú vysielať aj v priebehu júna, 29. mája sa však môžete tešiť na dokument, ktorý sa zameria na cestu JFK k prezidentstvu, život v rodine Kennedyovcov a tiež na jeho cesty nacistickým Nemeckom a fašistickým Talianskom.

Sté výročia narodenia JFK

Dokument
Foto Viasat History
Viasat History HD pondelok 29. 5. Moj TV program Satelitná televízia: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Komplet, Multi, Premium a Smart Internetová televízia: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Kombi+ HBO, Multi, Premium a Smart

Kompletný magazín s množstvom ďalších článkov nájdete voľne k stiahnutiu na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC